Ceauşescu, considerat cel mai potrivit fost preşedinte al României

Publicat de actualitati-arad in 17 Jul, 2014 | Parerea ta

ceausescu_07_a9455f662fNicolae Ceauşescu este considerat cel mai potrivit fost preşedinte al României conform rezultatelor Barometrului realizat de Inscop Research.

Nicolae Ceauşescu ocupă primul loc în top, 24,7% dintre români considerându-l cel mai potrivit preşedinte pe care l-a avut România. Ion Iliescu este pe locul al doilea cu 19,1% din opţiunile publicului, iar Traian Băsescu locul al treilea cu 14,2%, iar Emil Constantinescu pe patru cu 9,7%. 23,9% dintre respondenţi consideră că niciunul dintre cei patru nu s-a ridicat la înălţimea funcţiei.

Non-răspunsuri în proporţie de 8,4%.

Darie Cristea, coordonator proiecte Inscop: „Datele confirmă tendinţa de lungă durată de îndepărtare a românilor de personajele politice ale momentului şi ale istoriei recente. În realitate, vorbim despre o falsă pozitivare a unui Nicolae Ceauşescu care este asociat cu o perioadă percepută ca mai ordonată din punct de vedere al vieţii cotidiene, dar ale cărei lipsuri s-au mai uitat. Pozitivarea relativă a lui Ceauşescu vine şi în scopul evidenţierii imaginii totuşi defavorabile pe care publicul o are cam despre toţi preşedinţii postdecembrişti ai României. Să nu uităm că spre finalul mandatelor toţi aceştia au încheiat cu un nivel redus de încredere public“.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 1-6 iulie 2014. Volumul eşantionului a fost de 1055 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare