UPDATE: Cea mai mare cultură de cannabis din ţară, în judeţul Arad

Publicat de actualitati-arad in 01 Mar, 2013 | Parerea ta

cannabisProcurorii Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Arad, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, exclusiv cetăţeni vietnamezi,  specializaţi în  traficul de droguri de risc.

În acest scop, în cauză au fost efectuate  9 percheziţii domiciliare la imobile deţinute de liderii grupării, învinuiţii Tran Huu Duc, Nguyen Manh Cuong şi Nguyen Hong Viet, situate în  municipiul Bucureşti – 4 şi în judeţul Arad – 5.

Procurorii DIICOT au descoperit într-una din aceste locaţii, din municipiul Arad, cea mai mare cultură in-door de cannabis de pe teritoriul României.

În total, au fost ridicate un număr de aproximativ 3.000 de plante de cannabis, provenind din aceste culturi, precum şi cantitatea de circa 30 kilograme de cannabis – substanţă uscată.

Din cercetari a rezultat că membrii grupării au organizat şi finanţat activitatea de cultivare ilegală de cannabis, în scopul comercializării  drogurilor de risc în ţări din Uniunea Europeană.

Actiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor din cadrul DCCO Bucureşti, BCCO Timişoara, IPJ Timiş, IPJ ARAD şi ISU Arad. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de SRI Arad.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de  art. 7 al.1 din Legea nr.39/2003, art.2 al.1 şi art.10 din Legea nr.143/2000. Procurorii D.I.I.C.O.T. vor proceda la audierea învinuiţilor şi vor dispune măsurile legale în cauză după finalizarea audierilor.

UPDATE:

Una din halele unui fost CAP  din localitatea Iratoş a fost transformată într-o plantaţie de cannabis cultivată de cetăţeni vietnamezi, aici fiind descoperite 1.500 de ghivece cu plante de cannabis în diverse stadii de evoluţie, de la răsaduri şi până la maturitate ori gata uscate şi ambalate, pregătite de transport. Grajdurile au fost modificate şi adaptate pentru cultivarea drogurilor de cea mai bună calitate. În hale au fost montate instalaţii de climatizare, umidificatoare şi lămpi speciale.

Cetăţenii vietnamezi erau angajaţi să îngrijească plantele, să le aducă la maturitate, să le usuce, să le ambaleze şi să le pregătească de transport. Uneltele, seminţele, instalaţiile de climă, fertilizatorii erau aduse din Olanda.

Vietnamezii locuiau în fostul CAP unde trebuiau să se asigure că producţia va fi de cea mai bună calitate. Transporturile către ţări din Europa Occidentală le făcea un cetăţean ceh care venea la Iratoş şi prelua coletele cu cannabis pregătit de vânzare. Pachetele ajungeau în Ungaria, Cehia şi Germania.

Fosta fermă de la Iratoş era împrejmuită cu gard înalt, iar porţile erau întărite şi dublate. Pentru că nu erau convinşi că vor reuşi să spargă intrarea, pirotehnicienii au pregătit o bombă pe bază de C4, un exploziv puternic folosit de armată. Vietnamezii nu au opus rezistenţă.

Alte două hale, pe lângă cea de la Iratoş, au fost descoperite în municipiul Arad, una la subsolul unei firme de termopane, iar cea de-a doua pe o stradă de la marginea oraşului. În oraş, la cele două locaţii, au fost găsite 2.000 de ghivece  cu plante.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare