Ce vor lucra condamnații la muncă în folosul comunității

Publicat de actualitati-arad in 29 Dec, 2014 | Parerea ta

muncaConsilierii locali din Arad au aprobat serviciile și locurile în care persoanele care au săvârşit infracţiuni vor presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, ca obligaţie stabilită de o instanță de judecată.

Astfel, activităţile care pot fi prestate de persoanele condamnate sunt cele de curăţenie şi întreţinere spaţii verzi în şcoli, grădiniţe şi alte instituţii publice şi în jurul acestora, de curăţenie la sediul Primăriei Arad.

De asemenea, aceste persoane pot presta activităţi de arhivă la sediul Primăriei, dar pot lucra și la igienizarea malurilor râului Mureş și la curăţenie în incinta şi în jurul cimitirelor.

Condamnaţii mai pot executa activităţi de curăţenie a locurilor de la periferia oraşului (str. Tarafului, str. Vântului, str. Poetului adiacent fostei rampe de deşeuri, str. Agronomului etc), activităţi de curăţenie, măturat peroane, golit coşuri, adunat vegetaţie dintre liniile de tramvai la Compania de Transport Public, curăţat şi adunat zăpadă pe aleile din parcurile municipiului, adunat pet-uri, hârtii, vegetaţie, curăţat şanţuri în oraș.

Totodată, în municipiul Arad, condamnaţii mai pot presta muncă neremunerată în folosul comunităţii la curăţenia instituţiile publice de cultură de sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului şi la societăţile la care municipiul este acţionar majoritar.

Mai pot fi efectuate lucrări de curăţare şi/sau realizare a şanţurilor deschise de preluare a apelor pluviale în cartierele municipiului, dar și alte activităţi în instituţiile publice aferente ordonatorilor de credite ai Municipiului Arad.

În proiectul de hotărâre votat de consilierii locali se mai prevede că Biroul Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Arad va asigura confirmarea începerii executării obligaţiei de a presta munca neremunerată în termen de 10 zile lucrătoare de la debutul activităţii, supravegherea executării muncii în folosul comunităţii, evidenţa orelor de muncă neremunerate prestate de persoana sancţionată. Acelaşi Birou va emitere un document care să ateste executarea muncii în folosul comunităţii

„Noua legislaţie penală aduce o schimbare a filosofiei pedepsei şi o orientare a acesteia dinspre dimensiunea punitivă către dimensiunea comunitară, pentru a facilita reintegrarea socială a persoanelor care au săvârşit infracţiuni. Astfel, instanţa de judecată, ţinând cont de persoană, consimţământul acesteia şi de riscul de pericol social, poate dispune sancţiuni neprivative de libertate, care pot include şi obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, în următoarele cazuri“, se menționează în proiectul de hotărâre votat în Consiliul Local.

Conducerea Tribunalului Arad a solicitat Primăriei municipiului, în luna mai, să stabilească locurile în care condamnaţii pot presta muncă în folosul comunităţii.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare