Ce variante avem pentru refinanțarea de credite cu ipotecă

Publicat de actualitati-arad in 21 Feb, 2013 | Parerea ta

refinantare_credite_cu_ipotecaPrin intermediul creditelor de refinanțare, clienții au posibilitatea de a obține un împrumut nou, prin care se rambursează unul sau mai multe credite existente, iar la final noua rată lunară ar trebuie să fie mai mică sau perioada finanțării să se scurteze.

Accesând un credit de refinanțare se poate obține un credit cu o dobândă mai mică, care să conducă la plata unor rate lunare mai mici, iar în unele situații clienții pot decide chiar să schimbe moneda creditului, pentru a nu mai fi afectați de cursul de schimb valutar.

Alteori, clienții doresc să își refinanțeze creditele deoarece nu mai sunt mulțumiți de banca unde au obținut finanțarea, sau doresc să își mute creditele la o singură bancă unde își virează și venitul, pentru a nu avea mai multe conturi curente și pentru a plăti o singură rată.

În cazul refinanțării nu trebuie excluse costurile acestui proces, comisionul de acordare al noului credit, comisionul de rambursare anticipată, comisioanele de transfer a banilor pentru închiderea creditelor existente, costul cu evaluarea imobilului și taxele notariale în cazul creditelor de refinanțare cu ipotecă.

5% dobânda la refinanțare credite imobiliare

Cei care aleg să refinanțeze creditul prin care și-au cumpărat locuința apelează la această variantă deoarece doresc să beneficieze de dobânzile mai mici existente acum în piață.

Chiar dacă BNR dorește să luăm mai multe credite în lei, românii continuă să prefere creditele ipotecare în euro, care au dobânzi mai mici față de cele în lei. Dobânda la euro a înregistrat o scădere de peste 1 procent în ultimul an pe fondul scăderii indicilor Euribor folosiți la calcularea dobânzii la credite de către bancheri.

În prezent, dobânda acordată la refinanțarea creditelor ipotecare destinate achiziției de locuințe a coborât până la aproape de 5 procente față de valori mai mari de 10 procente în 2007 sau 2008.

Venituri ridicate dobândă mai mică la refinanțare

Românii cu venituri ridicate pot accesa creditul oferit de Garanti Bank în colaborare cu brokerul de credite Kiwi Finance, cu o rată a dobânzii de 4,56% peste Euribor la 6 luni. Venitul minim net pentru accesarea acestui credit trebuie să fie mai mare de 6.000 lei.

La Alpha Bank, clienții care își virează venitul prin intermediul băncii beneficiază de o reducere de dobândă de 0,25%, aceasta fiind de 4,75% peste Euribor la 3 luni, fără alte comisioane de analiză sau administrare. La un credit de 50.000 euro pe 30 de ani rata lunară ajunge la 267,7 euro, iar dobânda DAE este de 5,09%.

În funcție de produs și de bancă, dobânda poate urca până aproape de 9 procente. Pentru oferta completă vezi credite ipotecare pentru refinanțare, pe moneycenter.ro

Credite de nevoi personale cu ipotecă pentru refinanțare

Majoritatea celor care aleg această variantă au unul sau mai multe credite cu ipotecă a căror dobândă este mult mai mare față de oferta actuală a băncilor și dispun de garanții imobiliare suficiente pentru a accesa o refinanțare.

O altă categorie de clienți o constitue românii care au un credit cu ipotecă și mai multe credite de consum sau carduri de credit, iar prin cumularea acestor împrumuturi în unul singur costurile lunare se vor reduce, mai ales că în cazul creditelor de consum și a cardurilor de credit costurile sunt foarte ridicate.

Perioada maximă de acordare pentru aceste credite ajunge până la 25 ani, însă doar în cazul în care se refinanțează credite acordate înainte de 31.10.2011, pentru împrumuturile acordate după această dată perioada maximă este de 5 ani.

Diferența de dobândă între creditele în euro și cele în lei este de peste 2% în favoarea celor în euro

Dobânda anuală efectivă pentru creditele în euro pleacă de la puțin sub 6 procente și ajunge până la 10 procente. Pentru varianta în lei, cea mai bună dobândă este de peste 8 procente, cu peste 2 procente mai mult față de euro.

Pentru oferta completă consultă Refinanțare credite de nevoi personale cu ipotecă.

Atenție însă la costurile refinanțării, astfel încât acestea să poată fi amortizate prin rata lunară mai mică, altfel tot timpul pierdut în cadrul acestui proces nu va aduce nici un avantaj.

Analiză realizată de moneycenter.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare