Ce temperaturi vor fi în următoarele două săptămâni în Banat şi Crişana

Publicat de actualitati-arad in 11 Mar, 2013 | Parerea ta

prognoza-meteoAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 11 – 24 martie, în fiecare regiune a ţării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Banat, în intervalul 11-14 martie, temperaturile diurne se vor menţine la medii de 13…14 grade, iar minimele vor fi în medie de 4…6 grade. Data de 15 martie va aduce o răcire semnificativă a vremii, astfel că sfârşitul de săptămână va fi caracterizat de valori medii ale temperaturilor maxime de 1…4 grade, iar minimele vor deveni negative şi se vor situa într-un ecart mediu de -2…-5 grade. În săptămâna 18-24 martie vremea va fi în încălzire uşoară şi treptată, valorile urmând a se situa în jurul normelor climatologice, cu valori medii ziua între 9 şi 13 grade şi noaptea uşor pozitive.

Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine relativ ridicată în mare parte a intervalului, acestea urmând a fi temporar moderate cantitativ. Vor predomina ploile, iar în 15 şi 16 martie vor fi precipitaţii mixte.

În Crişana, în intervalul 11-14 martie mediile temperaturilor se vor situa peste valorile climatologic normale. Temperaturile diurne se vor menţine la medii de 10…13 grade, iar valorile minime vor fi în medie de 2…5 grade. Apoi vremea se va răci simţitor, iar la sfârşitul săptămânii vor fi valori medii ale temperaturilor maxime de 1…3 grade şi minime negative. În săptămâna 18-24 martie vremea va fi în încălzire uşoară şi treptată, valorile urmând a se situa în jurul normelor climatologice, respectiv medii ziua între 9 şi 13 grade şi temperaturi uşor pozitive noaptea.

Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine relativ ridicată. Vor predomina ploile, iar în intervalul 15-16 martie vor fi precipitaţii mixte.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare