Ce spune mama „teroristului din Ghioroc“ despre fiul ei

Publicat de actualitati-arad in 18 May, 2014 | Parerea ta

foto28-300x1991Mama tânărului Remus Văsuț, trimis în judecată pentru fapte asimilate actelor de terorism, susține că fiul ei a fost șantajat de un cetățean străin să fabrice dispozitive explozive.

Potrivit celor afirmate de mama „teoristului din Ghioroc“, cel care l-ar fi șantajat pe fiul ei este Samir Rajpur Rana, informatorul din dosar.

„Copilul meu a fost amenințat timp de trei luni de acest om, care l-a obligat practic să facă acele dispozitive. A fost amenințat în toate felurile ca să facă numai lucruri rele. Eu sunt plecată din țară, Remus era capul familiei, locuia cu mama mea și fratele lui mai mic. Vorbeam mereu la telefon. În decembrie, înainte să îi aresteze, ultimul lucru pe care mi l-a spus fiul meu, a fost că dacă nu face ceea ce I s-a cerut, îl onoară. Mi-a spus că ori ajunge în pușcărie ori va fi omorât“, a spus mama lui Remus Văsuț, citată de evz.ro.

Femeia a mai spus că totul a început după ce fiul ei a vândut niște câini unei persoane, care i-a făcut, ulterior, cunoștință cu Samir Rajpur Rana.

„Apoi lucrurile au evoluat. Au venit la el niște necunoscuți, cu o mașină cu numere de Ucraina. El nu a vrut să facă bomba, a spus că e ilegal. Ei l-au amenințat că îl omoară dacă îi refuză. Acesta a fost șantajul. Marea mea greșeală a fost că nu m-am dus atunci la poliție. Apoi copilul a fost forțat să facă ceva rău, ceva ce, de fapt, nu voia. A încercat chiar să îi amâne, spunând că nu are bani să comande azotatul de amoniu necesar. Practic ceea ce a combinat el acolo  a fost praf de pușcă. Rețeta a primit-o de pe internet”, a mai povestit, pentru EVZ, Angelica Văsuț, aflată la muncă în Germania.

Arădeanul Remus Văsuț, prins în flagrant când încerca să vândă două bombe confecționate de el, va fi judecat pentru fapte asimilate actelor de terorism și pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, procurorii DIICOT finalizând ancheta în acest caz.

Alături de Remus Văsuț sunt trimiși în judecată și complicii acestuia, cei care i-au furnizat sfaturi și materii prime pentru fabricarea dispozitivelor explosive. Este vorba de  Marius Mogoșan, Constantin Martin, Adrian Farcău și Robert Boitos.

Dosarul urmează să fie judecat de Curtea de Apel Timişoara.

Remus Văsuţ, în vârstă de 20 ani, a fost reținut, în luna decembrie, în urma unei operaţiuni coordonate de DIICOT Timişoara.

CITITI SI: „Teroristul din Ghioroc“, trimis în judecată

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare