Ce spune Compania de Apă despre pasajul inundat din Micălaca

Publicat de actualitati-arad in 31 Aug, 2015 | 1 Commentariu

comunicat presaUrmare a numeroaselor solicitări telefonice, scrise și cele semnalate în presă, în vederea informării cât mai corecte a populației, Compania de Apă dorește să facă următoarele precizări:

Pasajul care face legatura intre Str. Voinicilor si B-dul Titulescu, a fost executat la comanda si din fondurile Primariei Municipiului Arad, in perioada 2002-2004, cu toate utilitatile aferente, inclusiv cele de apa si canalizare.

Din informatiile pe care le avem la dispozitie, proiectul a fost intocmit de SC Proiect SA si executat de ICIM si Edil Constructii.

Problema majora intampinata pe parcusul executiei si mai ales la finalizarea lucrarilor de apa si canalizare, a constat in nerespectarea proiectului, ceea ce a facut ca proiectantul de specialitate sa nu participe la receptia acestor lucrari.

Dupa primele precipitatii, de la momentul inaugurarii s-a inundat pasajul datorita retelelor si a statiei de pompare subdimensionate.

Proprietarul acestor utilitati, respectiv Primaria Arad, singura care putea dispune de investitii a schimbat pompele din statia de pompare, cu altele mai mari (din punct de vedere al debitului).

Cu toate ca a fost marita capacitatea de pompare, pasajul a continuat sa fie inundat datorita faptului ca se pompeaza, chiar si la ora actuala, in canalizarea menajera, dimensionata pentru apa uzata menajera si nu pentru pluvial, mai ales la ploi torentiale.

In urma discutiilor cu Primaria, care este proprietarul retelelor de pluvial si cel care poate dispune investitii in vederea remedierii problemei, Compania de Apa va propune o solutie tehnica, pentru a rezolva definitiv aceasta problema, care insa va trebui sa fie finantata de unitatea administrativ teritoriala.

SC Compania de Apa este un prestator de servicii si lucreaza pe sistemele existente, care nu sunt proprietatea Companiei de Apa, ci a unitatilor administrativ teritoriale. In Municipiul Arad, Compania presteaza in ceea ce priveste pluvialul un serviciu pe baza unui contract comercial intre parti.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Companiei de Apă Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

1 comment

  1. io says:

    Domnul primar o fi citind acest raspuns?nu de alta dar,mai zilele trecute el incerca sa atunce mita moarta in curtea altora.Care n-au de facut nimic altceva decit sa presteze servicii iar PROPRITARUL adicatele MUNICIPIUL ARAD,cu onoare reprezentat de PRIMAR are obligatia sa intretina ceea ce este proprietatea lui.Asa ca,domnu primar,mai documentati cind aruncati cu mita aia prin balarii!

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare