Ziarul electronic al arădenilor

Ce spun studiile științifice despre uleiul de canabis și beneficiile sale?

Canabidiolul, cunoscut si sub numele de CBD, este un compus activ regasit din abundenta in uleiul de canabis, fiind unul din cei 80 de canabinoizi prezenti in mod natural in planta de cannabis.

Dintre acesti 80 de canabinoizi, THC-ul si CBD-ul sunt cele mai active componente, fiind in acelasi timp si cele mai studiate de catre oamenii de stiinta. Canabidiolul (CBD) este cunoscut pentru proprietatile sale anti-psihotice, fiind utilizat uneori ca “antidot” la intoxicarea cu THC.

Datorita continutului bogat in canabidiol, uleiul de canabis a castigat o imensa popularitate in ultimii ani, deoarece nu contine THC si a demonstrat un potential promitator ca tratament adjuvant in cazul mai multor tipuri de afectiuni, unele dintre ele considerate netratabile. Iata care sunt acestea:

1) Bolile neurodegenerative

Un studiu clinic a indicat o reducere a simptomelor bolnavilor de Parkinson care, timp de 6 săptămâni, au fost tratați cu 100-600 mg de CBD pe zi.

Cercetatorii au descoperit faptul ca CBD-ul din uleiul de canabis poate preveni moartea celulelor ce alcatuiesc creierul, fiind un antioxidant formidabil, cu un potential chiar mai mare decat vitaminele C si E. Datorita acestor proprietati, uleiul de canabis poate fi un candidat bun ca tratament in cazul celor ce sufera de Alzheimer, Parkinson sau ischemie.

2) Crizele epileptice

Un sondaj care a avut ca subiecti parinti cu copii bolnavi de epilepsie care nu mai raspundeau la tratamentul omologat, 84% dintre acestia au declarat ca, in urma consumului de ulei de canabis, frecventa crizelor de epilepsie a scazut considerabil, iar copiii au semnalat o stare de spirit vizibil mai buna si un somn mai echilibrat.

Dupa 3 luni de tratament cu ulei de canabis de concentratie 98%, mai mult de o treime din copii au avut cu pana la 50% mai putine crize epileptice.

3) Bolile autoimune

Conform studiilor stiintifice, uleiul de canabis are potentialul de a fi utilizat ca tratament in cazul artritei reumatoide si al lupusului, avand capacitatea de a suprima citokinele si de a inhiba productia de celule gliale ale interferonului sau interleukinelor, acestea din urma fiind proteine utilizate in raspunsul sistemului imunitar. Astfel, in cazul bolilor autoimune, uleiul de canabis are un dublu rol, functionand atat ca analgezic, cat si ca agent de reglare a sistemului imunitar.

4) Schizofrenie

Datorita efectelor sale anti-psihotice, uleiul de canabis are potential ca tratament impotriva schizofreniei. Se pare ca CBD-ul are efecte similare medicamentelor anti-psihotice standard, insa avantajul major consta in absenta efectelor secundare.

5) Scleroza multipla

S-a constatat ca uleiul de canabis este bine tolerat de organismul bolnavilor de scleroza multipla, ameliorand simptomele contractiilor musculare dureroase, tulburarilor de somn si incontinentei urinare.

6) Cancerul

Una din cele mai nemiloase boli ale secolului nostru poate fi tratata cu ajutorul uleiul de canabis. Efectele CBD-ului asupra bolnavilor de cancer au fost monitorizate si analizate in cadrul mai multor studii clinice, constatandu-se ca uleiul de canabis combate dezvoltarea tumorilor, impiedica dezvoltarea celulelor canceroase in cazul cancerului de col uterin, de colon, de san, de prostata, avand rezultate notabile si in cazul leucemiei.

Uleiul de canabis pare sa aiba un triplu efect asupra cancerului:

– opreste raspandirea acestuia;

– „ucide“ celulele canceroase si tumorile;

– amelioreaza durerile.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *