Ziarul electronic al arădenilor

Ce nemulțumiri au angajații Fiscului din Arad

Greva spontană în cadrul Fiscului din Arad a scos la suprafaţă şi alte probleme, sindicaliştii susţinând că sunt nevoiţi să cumpere din banii lor consumabile pentru instituţie şi că folosesc maşinile personale pentru a merge la controale.

Toţi cei 450 de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Arad şi ai Serviciilor Fiscale din judeţ, care au oprit, luni, lucrul cu publicul, spun că au şi alte nemulţumiri, pe lângă inechităţile salariale, printre care şi faptul că sunt nevoiţi să cumpere din banii lor consumabilele pentru serviciu şi că folosesc, în interesul instituţiei, maşinile personale.

„Noi, din salarii, am început să ne cumpărăm hârtie, tonere, materiale de curăţenie la grupul social, mergem, facem deplasarea în teren pentru inspecţie, pentru colectare cu maşinile proprietate personală, primim banii de combustibil după două luni. Deci toate acestea se adună. Nu mai primim consumabile. (…)

Angajaţii dacă vor să poată să desfăşoare activitatea şi-au cumpărat imprimante în biroruri, tonere şi hârtie. Ministerul face reducere la servicii şi bunuri, cumpărăm plicuri pe banii noştri ca să trimitem corespondenţă la contribuabili. Şi peste ele a venit şi cu această lege a salarizării, care ne nemulţumeşte total. Considerăm că nu este locul nostru pe această lege a salarizării la un coeficient de sub doi la sută.

Vrem să aibă sistemul de sănătate salarii, vrem salarii mari în învăţământ, ne-ar plăcea ca şi copiii noştri să meargă la ore cu laboratoare dotate, pregătite, profesori motivaţi. Ne-ar plăcea ca la spitale să fie condiţii, dar nu putem admite ca noi, cei care colectăm banii la bugetul statului, să fim trimişi în coadă salarizării”, a declarat liderul de sindicat din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Arad, Ioan Trifa.

Proteste au fost luni atât la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad, cât şi la Serviciile Fiscale din localităţile Lipova, Chişineu-Criş, Sebiş. Ineu şi Săvârşin. La Arad, o parte dintre angajaţi au ieşit în faţa instituţiei, pe bulevardul central.

Sindicaliştii spun că marţi vor avea o nouă şedinţa pentru a stabili ce vor face, dar ameninţă că dacă doleanţele nu le vor fi rezolvate, protestele vor continua.

sursa: Mediafax

CITITI SI: Protest spontan declanşat la Finanțele din Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.