Ziarul electronic al arădenilor

Ce înseamnă o carieră de succes? – o lecție utilă pentru elevii a două licee arădene

Au vorbit tinerilor şi au împărtăşit din experienţa proprie. Este vorba despre Ioan Marin Crişan, sudor, fondatorul Şcolii de sudură, de Marin Popescu chef şi de Alexandra Gîdinceanu, designer.

Cei trei invitaţi ai proiectului „Meseria e cea mai bună carieră”, derulat de Asociaţia Grupul pentru Management şi Mediere Culturală şi finanţat de Centrul Cultural Municipal Arad s-au întâlnit cu elevii Liceului Tehnologic de Transporturi Henri Coandă şi ai Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad.

Pe lângă experienţa personală, cei trei invitaţi au dat informaţii despre ce trebuie să faci ca să îmbrăţişezi o anumită carieră, au vorbit cu sinceritate despre provocările fiecărei meserii în parte, dar şi despre satisfacţiile pe care ţi le poate aduce o ocupaţie sau alta. Totodată cei prezenţi au încercat să obţină răspunsul la întrebarea Ce înseamnă o carieră de succes? şi să stabilească dacă succesul este legat de mai mulţi bani sau mai multă satisfacţie profesională sau poate de îmbinarea celor două.

„Pe toţi tinerii i-aş sfătui să fie capabili să-şi câştige pâinea. Orice meserie dacă ştii s-o faci bine ai independenţă, poţi să-ţi ţii familia şi te simţi tare. Şi dacă te-apuci de o meserie trebuie s-o iubeşti, pentru că în orice meserie sunt şi greutăţi, dar trebuie depăşite” – Ioan Marin Crişan

„Bucătăria e pentru mine o pasiune de mic copil. La mine în casă se gătea tot timpul. Bunica ne gătea mereu. Probabil că pasiunea pentru gătit mi-a fost insuflată de bunica” – Marin Popescu

„Ce-ar trebui să facă tinerii aflaţi la început de drum? Nu ar trebui să facă nimic. I-aş sfătui să aibă curaj şi încredere în ei”  – Alexandra Gîdinceanu

Proiectul „Meseria e cea mai bună carieră” îşi propune să promoveze un stil de viaţă orientat către succes şi să ajute tinerii să ajungă la informaţiile de care au nevoie ca să poată îmbrăţişa o carieră pe placul lor. De asemenea iniţiatorii proiectului îşi doresc să ajute la înlăturarea prejudecăţilor legate de unele ocupaţii şi la obţinerea de informaţii referitoare la nivelul salarial, calificările necesare şi locul de unde pot dobândite.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Grupul pentru Management și Mediere Culturală Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.