Ce au spus politicienii după anunțarea primelor rezultate la europarlamentare

Publicat de actualitati-arad in 25 May, 2014 | Parerea ta

alegeri-europarlamentare-2014-300x202Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi fostul şef al statului Ion Iliescu au comentat exit-poll-urile la europarlamentare, apreciind scorul PSD şi susţinând că cetăţenii ”au taxat greşeala PNL de a ieşi din USL”.

Dragnea a apreciat că estimările exit-poll-urilor în privinşa scorului PSD „arată aprecierea guvernării şi o campanie bună”.

„E rău pentru PNL, arată greşeală pe care au făcut-o că au ieşit din USL, iar cetăţenii au taxat-o”, a mai comentat Liviu Dragnea.

Aflat alături de el, Ion Iliescu a intervenit: „E o lecţie bună şi pentru PNL”. Dragnea a apreciat şi scorul lui Mircea Diaconu: „Are cât un partid, PMP”. „Arată cele două mari greşeli ale lui Crin”, au mai comentat la unison Iliescu şi Dragnea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu a comentat estimările rezultatului alegerilor europarlamentare conform exit-poll-urilor.

„ Despre rezultate vom vorbi poate şi în cursul acestei nopţi, cu siguranţă mâine dimineaţă, atunci când vom avea rezultate oficiale, pe baza cărora vă voi comunica şi evaluarea noastră în legătură cu aceste rezultate”, a spus Antonescu. Crin Antonescu declarase că dacă PNL obţine sub 20% la europarlamentare va demisiona de la şefia partidului.

Președintele PDL Vasile Blaga a declarat, duminică seara, că scorul pe care l-a obținut partidul său la alegerile europarlamentare este „acceptabil“, însă „se putea și mai bine“.

„Aș vrea să le mulțumesc acelora care au avut încredere și au votat PDL, au votat candidații noștri pentru PE. Aș vrea să le mulțumesc militanților PDL, care au dus o bătălie pe mai multe fronturi, și să îi rog să facă ce au făcut întotdeauna – să aibă răbdare și să rămână în secțiile de votare, ca să putem termina numărătoarea paralelă. Putea fi un procent mai bun, ne puneam speranțe într-o participare mai mare la vot, dar este un rezultat acceptabil“, a declarat liderul PDL.

Deputatul Elena Udrea a declarat că PMP este singurul partid de centru-dreapta care a crescut în campanie şi este formaţiunea căreia i se datorează prezenţa mai mare la urne şi a făcut apel pentru unirea opoziţiei pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seara, că rezultatul de 6-7% obţinut de Uniune la europarlamentare, potrivit exit-poll-urilor, este unul bun, care demonstrează încă o dată că UDMR este şi rămâne reprezentantul credibil al comunităţii maghiare din România.

„Am obţinut un rezultat bun, conform aşteptărilor noastre. Considerăm că este un succes, dar, sigur, trebuie să aşteptăm numărătoarea voturilor. Conform datelor noastre, am obţinut un scor între 6% şi 7%“, a afirmat Kelemen Hunor.

El a adăugat că poate, prin redistribuire, UDMR va avea trei mandate în Parlamentul European şi va păstra astfel o reprezentare solidă la Bruxelles.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare