UPDATE: Ce a spus Falcă după ce a fost achitat de ICCJ

Publicat de actualitati-arad in 17 Jun, 2013 | Parerea ta

falcaLa câteva minute după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința în procesul în care a fost acuzat de fapte de corupție, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a postat un mesaj prin care a mulțumit celor care au avut încredere în nevinovăția lui.

„Cred că Justiţia s-a dovedit echilibrată şi a dat o sentinţă normală, în concordanţă cu probele şi declaraţiile din dosar. Mulţumesc tuturor celor care au fost împreună cu mine în aceşti şase ani şi au avut încredere în nevinovăţia mea!“, a menționat Gheorghe Falcă, pe Facebook.

Gheorghe Falcă, a fost achitat definitiv, luni, de instanţa supremă în dosarul în care a fost judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu privind o tranzacţie imobiliară făcută în anul 2005.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi au dispus achitarea primarului Gheorghe Falcă pentru cele două acuzaţii.

UPDATE:

În cursul zilei de luni, primarul Gheorghe Falcă a transmis un comunicat de presă, pe care îl redăm integral:

„Astăzi, 17 iunie 2013, încercările prin care am trecut în ultimii şase ani, ca om, ca  primar al Aradului şi ca politician, au luat sfârşit. Au fost ani foarte grei, iar a spune că decizia de azi a justiţiei îmi aduce bucurie ar fi poate prea mult. Pot spune însă că trăiesc un moment în care încrederea mi-a fost răsplătită. Pentru că, în aceşti ani, fiind profund ataşat valorilor creştine, nu am încetat nici o clipă să am încredere.

Să cred în dreptatea cu care ştiam că bunul Dumnezeu va pune capăt încercărilor mele. Să mă încred în oamenii care mi-au fost alături tot timpul, chiar şi atunci când au fost şi ei aspru şi pe nedrept judecaţi de acuzatorii mei. Ca om de dreapta, nu am încetat nicio clipă să am încredere în domnia legii, ştiind că adevărul va ieşi în cele din urmă la iveală.

Credinţa şi speranţa m-au ajutat să merg mai departe. În ciuda încercărilor, am rămas un primar apropiat de comunitate, un administrator corect şi eficient, aceşti şase ani suprapunându-se cu cea mai bună perioadă de dezvoltare a Aradului. Am simţit tot timpul sprijinul cetăţenilor, care au apreciat mereu împlinirile oraşului, lucrurile concrete şi benefice pe care le-am realizat împreună, şi nu intrigile, supoziţiile şi acuzaţiile care s-au dovedit astăzi nefondate. Multumesc şi celor care s-au rugat pentru mine si au crezut in dreptate si adevar.

Astăzi,  împreună cu cetăţenii, privim în urmă cu satisfacţia muncii bine făcute. E o satisfacţie pe care aş vrea să o împărtăşesc şi cu cei care s-au îndoit de mine sau chiar m-au acuzat. Pentru că azi, Bunul Dumnezeu a rânduit o zi a iertării: ştiu că dreptatea făcută celui nedreptăţit nu poate fi deplină decât dacă e însoţită de iertare şi rugăciune pentru cei care m-au acuzat fără temei.

E un agajament pe care mi-l asum astăzi cu speranţă reînnoită. Speranţa că fiica mea, care s-a născut în anul în care procesul meu începea, nu va trebui să crească mai departe cunoscând umbrele de îndoială care au fost aruncate pe nedrept asupra tatălui ei. Toate s-au limpezit astăzi, iar fiica mea va putea să mă privească aşa cum orice fiică trebuie să-şi privească tatăl: ca pe un om corect şi credincios principiilor sale“.

Gheorghe Falcă, primar al Aradului

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare