CCIA Arad nu a fost exclusă de CCIR

Publicat de actualitati-arad in 26 Mar, 2013 | Parerea ta

camColegiul de conducere al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a informat, marți, că primul efect al revocării fostului președinte Nicolae Băcanu din funcția de președinte al CCIA Arad a fost că problema excluderii Camerei arădene din sistemul cameral românesc a fost rezolvată.

„În urma ședinței adunării generale a Camerei de Comerț și Industrie a României, care a avut loc în 26 martie la București, nu s-a mai decis dezafilierea CCIA Arad, după cum am fost informați de președintele CCIR, Mihai Vlasov“, se menționează într-un comunicat al CCIA Arad.

Noua conducere a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a făcut câteva precizări, în urma declarațiilor publice lansate de președintele revocat, Nicolae Băcanu.

„Acesta a comis o serie de nereguli pe timpul cât a condus camera arădeană, care au condus la demararea procedurilor statutare de revocare. Nicolae Băcanu a amintit de ședința adunării generale a CCIA pe care a convocat-o pentru data de 29 martie, dar nu a precizat de ce a refuzat convocarea adunării generale anterior datei de 26 martie, așa cum s-a stabilit în ședința colegiului de conducere din 15 martie“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, „Nicolae Băcanu trebuie să explice de ce a obligat partenerii de proiecte accesate de CCIA Arad să sponsorizeze camera cu sume importante care s-au constituit în fonduri nepatrimoniale puse discreționar la dispoziția sa“.

„Nicolae Băcanu a ținut secretă lista de membri activi reali ai CCIA Arad, ceea ce i-a permis să orchestreze votul în adunările generale după cum i-a convenit, fără a exista o evidență clară a celor cu adevărat în drept să voteze la momentele respective. Nu în ultimul rând, neconvocarea nici unei adunări generale pentru anul 2012 este în sine un motiv suficient pentru revocarea președintelui, constituind o crasă încălcare a Statutului care reglementează activitatea CCIA“, se mai arată în comunicat.

Conducerea interimară a CCIA Arad studiază posibilitatea sesizării Parchetului competent pentru acele fapte de natură penală pentru care consideră că președintele revocat s-ar putea face vinovat.

„La nevoie, vom reveni și cu alte amănunte legate de modul discreționar în care Nicolae Băcanu a condus CCIA Arad, provocând o continuă stare de tensiune și stres în rândul personalului și provocând plecarea din cameră a unor specialiști de valoare“, au mai informat cei din Colegiul de conducere al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

CITITI SI: Gheorghe Seculici, președinte interimar la CCIA Arad

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare