Ziarul electronic al arădenilor

Căţeluşă gestantă, găsită împuşcată în Arad

1O căţeluşă gestantă, care a fost împușcată, a fost găsită în zona Stației CFR din Arad, iar medicii veterinari spun că aceasta și-a pierdut puii și are picioarele paralizate.

Cățelușa se numește Bella, are doi ani, și a fost găsită de o femeie. Conform medicilor, căţeluşa a fost împuşcată în coloana vertebrală, fiind paralizată parţial din cauza leziunilor, astfel că patrupedul a fost operat.

Femeia care a găsit căţeluşa împuşcată a spus că aceasta era în grija locatarilor unui bloc din zona Gării Arad.

Femeia a dus cățelușa la un cabinet veterina, unde a fost operată. Medicii veterinari Silviu Radu şi Cristian Boroş au efectuat gratuit intervenţia chirurgicală în urma căreia a fost extras proiectilul metalic din coloana vertebrală, însă tratamentul, care până acum a costat o mie de lei, a fost plătit de femeia care a găsit animalul.

„Proiectilul a fost tras cu o armă cu aer comprimat. Dincolo de actul de cruzime împotriva unei fiinţe fără apărare, e revoltător că cineva şi-a permis să folosească o armă pe stradă, într-o zonă aglomerată a oraşului”, a declarat Silviu Radu, citat de Mediafax.

Căţeluşa are membrele inferioare paralizate din cauza leziunilor produse de proiectil la coloana vertebrală.

„Există semne că se va recupera, pentru că după operaţie se observă apariţia reflexelor. Va fi nevoie, însă, de cel puţin două luni de tratament pentru recuperare, apoi Bella va avea nevoie de cineva care să-şi asume îngrijirea ei”, a mai spus medicul veterinar.

Deocamdată, nu a fost depusă o plângere la Poliţie privind acest caz de cruzime împotriva animalelor.

432

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.