Câte doi sau trei copii într-un pat de spital, din cauza unui val de infecţii respiratorii

Publicat de actualitati-arad in 11 Feb, 2013 | Parerea ta

pediatrieMedicii arădeni se confruntă, de câteva zile, cu un val de viroze şi pneumonii la copii, ceea ce a condus la supraaglomerarea Secţiei de pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Secţia are 40 de paturi, iar în weekend erau internaţi 61 de copii. Astăzi, doar trei au fost lăsaţi să plece acasă, astfel că sunt cu 18 mai mulţi decât paturi disponibile.

“În ultimii ani, a fost redus numărul de paturi pe secţia de copii, de la 70 la 40, din cauza noilor normative de suprafaţă impuse de Direcţia de Sănătate Publică. Construirea unei noi sectii va începe în primăvară, astfel că problema spaţiului va fi rezolvată în timp”, a declarat directorul medical al spitalului, Adrian Wiener.

În unele saloane, există paturi în care dorm doi sau trei copii. În alte cazuri, părinţii au adus de acasă paturi de camping, pentru a nu-i lăsa pe micuţi să se înghesuie.

Medicii speră ca situaţia să nu dureze mai mult de câteva zile, având în vedere că externări se pot face după trei zile de la sosirea în spital, în cazul în care copiii îşi pot continua tratamentele acasă.

Potrivit ultimei raportări făcute de medici la Direcţia de Sănătate Publică Arad, valabilă pentru săptămâna 28 ianuarie – 3 februarie, în judeţ erau înregistrate aproape 1.400 de viroze şi peste 350 de pneumonii, cifrele încadrându-se în media specifică acestei perioade a anului. Noile raportări, valabile pentru săptămâna trecută, vor ajunge la DSP abia mâine.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare