Ziarul electronic al arădenilor

Casa Judeţeană de Pensii Arad: În atenţia copiilor beneficiari ai pensiei de urmaş

comunicat-presaÎn conformitate cu prevederile art.84 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări, pentru plata pensiei de urmaş, copiii care au depăşit vârsta de 16 ani şi care continuă studiile, trebuie să depună la Casa Judeţeană de Pensii, în luna începerii  noului an şcolar, cel târziu până în 7 octombrie 2016, adeverinţa şcolară pentru anul şcolar 2016-2017, din care să rezulte că urmează în continuare studiile şcolare.

Precizăm că nedepunerea dovezii atrage suspendarea plăţii pensiei de urmaş.

Începând cu anul şcolar 2009/2010 acordarea pensiei de urmaş nu mai este condiţionată de nivelul formei de învăţământ frecventat, de tipul sau modul de organizare a acesteia, de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea, cu condiţia ca, în toate cazurile precizate, copilul urmaş să nu depăşească vârsta de 26 ani.

La depunere, adeverinţa şcolară va fi însoţită de un cupon de pensie şi copia cărţii de identitate.

Programul de lucru al Casei Judeţene de Pensii Arad, situată pe str. Voluntarilor, nr. 2 A, este de luni până vineri, între orele 08.00 – 12.00, iar joi între orele 08.00 – 13.00 și 14.00 – 18.00, camera 4 – parter.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Casa Judeţeană de Pensii Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *