Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi umpluți cu orez

Ingrediente:

1,5 kg. cartofi

150 gr. ceapă

250 gr. ciuperci

100 gr. orez

100 gr. ulei

o leg. mărar,

30 gr. făină

piper, sare

100 ml bulion

Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se taie în două și se scoate miezul. Ceapa se toacă mărunt și se calește în ulei. Peste ceapă se adaugă orezul și ciupercile opărite și 4 căni de apă și se lasă pe foc. După ce orezul a fiert, se pune, dupa gust, piper și mărar. Cu această compoziție se umplu cartofii scobiți.

Se așează cartofii într-un vas și se dă totul la cuptor pentru circa 30 minute (cuptorul să fie încălzit înainte). Când sunt gata, se adaugă bulionul înmulțit cu 100 ml. apă. Se lasă cartofii în cuptor pentru aproximativ 10 – 15 minute, ca să se întrepătrundă.

sursa: crestinortodox.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.