Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi țăranești

Ingrediente:

un kg. cartofi

o ceapă mare (cca 150 gr.)

o linguriță rasă piper

două lingurițe rase boia dulce

o linguriță sare

9 linguri ulei

Mod de preparare:

Se pun la fiert cartofii în coajă. Sunt fierți când furculița intră ușor în ei. Se pot fierbe și în oala cu presiune, vor fierbe mai repede. Se scurg de apă, se lasă la racit și se curăță de coajă. Cartofii se taie cubulete mai mici, de aprox 1.5 – 2 cm.

Ceapa tocată mărunt se pune la prăjit în uleiul încins într-o tigaie largă. Cand ceapa e moale se adaugă condimentele, se amestecă rapid.

Se adaugă cartofii cubulețe. Cu o lingură se amestecă ușor, ca să nu se strivească.  Se potrivesc de sare și se servesc decorați cu pătrunjel.

sursa: e-retete.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.