Cartofi țăranești

Publicat de actualitati-arad in 13 Aug, 2015 | Parerea ta

Ingrediente:

un kg. cartofi

o ceapă mare (cca 150 gr.)

o linguriță rasă piper

două lingurițe rase boia dulce

o linguriță sare

9 linguri ulei

Mod de preparare:

Se pun la fiert cartofii în coajă. Sunt fierți când furculița intră ușor în ei. Se pot fierbe și în oala cu presiune, vor fierbe mai repede. Se scurg de apă, se lasă la racit și se curăță de coajă. Cartofii se taie cubulete mai mici, de aprox 1.5 – 2 cm.

Ceapa tocată mărunt se pune la prăjit în uleiul încins într-o tigaie largă. Cand ceapa e moale se adaugă condimentele, se amestecă rapid.

Se adaugă cartofii cubulețe. Cu o lingură se amestecă ușor, ca să nu se strivească.  Se potrivesc de sare și se servesc decorați cu pătrunjel.

sursa: e-retete.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare