Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi gratinați

Ingrediente:

1.500 g cartofi

două cepe

30 ml ulei

sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei (după gust)

cașcaval afumat – o felie bună

3 linguri parmezan

pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Cartofii se curăță, se spală, se porționează și se pun la fiert în apă cu sare. Până fierb cartofii, într-o tigaie punem în 30 ml ulei (lăsat la încins) ceapa tăiată mai mare la călit cu condimentele. După ce  cartofii s-au fiert, se scurg și se pun într-un vas de yena. Peste aceștia se pune ceapa călită cu condimente și ulei și se mestecă ușor fără a zdrobi cartofii. Cașcavalul afumat rupt bucățele, parmezanul și semințele de in se pun și ele de-asupra. Se pune verdeața. Se dă tava la cuptor până se rumenesc cartofii.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.