Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi gratinați cu ceapă și brânzeturi

Ingrediente:

1.5 kg cartofi, o ceapă mare, 100 g brânză de burduf, 150 g telemea maturată de vacă, 4 ouă, 4 lg smântână, amestec ierburi aromate (rozmarin, cimbru, oregano, busuioc), 50 g unt, 2-3 lg ulei de floarea soarelui, nucşoară, pătrunjel, piper, sare.

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală cartofii. Se pun la fiert întregi în apă cu sare şi se ţin pe foc până când s-au pătruns  pe jumătate, să nu fie fierţi de tot. Se scot din apă, iar după ce s-au răcit se taie cuburi mici. Uleiul (2-3 linguri) se amestecă cu rozmarin, cimbru, oregano, busuioc şi sare. Se condimentează cartofii cu acest amestec şi se pun într-o tavă, pe hârtie de copt sau unsă cu unt. Deasupra cartofilor se pun bucaţi de unt, brânza de burduf şi ceapa tăiată mărunt. Ouăle se bat ca pentru omletă, se adaugă smântână, piper, nucşoară şi puţină sare; se toarnă peste cartofi. Se presară telemea dată la răzătoare (ochi mare) şi se dă tava în cuptorul preîncălzit, timp de circa 30 minute, la 180 grade Cersius. Cartofii astfel pregătiţi se pot servi cu orice fel de salată vă place sau ca şi garnitură la carne sau peşte.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.