Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi cu smântână și cârnați

Ingrediente:

4 cartofi roșii

două cepe roșii micuțe

5 linguri smântână acră

o lingură boia dulce

jumătate linguriță piper măcinat

sare

100 g cașcaval ras

cârnați semiafumați subțiri

Mod de preparare:

Cartofii se taie rondele de cca. 5 mm grosime. Într-un vas se pune apa la fiert împreuna cu jumătate linguriță sare, iar când clocotește se adaugă rondelele de cartofi și se lasă să fiarbă cca. 10 minute. Se scot cartofii cu o paletă și se pun într-un castron. Peste cartofi se adaugă piper, boia, smântână și ceapa tăiată julien, amestecând ușor.

Într-un vas de ceramică uns cu ulei, se așaeză rondelele de cartofi și sosul format, deasupra, se pun cârnații și se dă tava la cuptor pentru jumătate de oră.

Cârnații se scot într-o farfurie, iar deauspra cartofilor se presară cașcavalul ras. Apoi se pun deasupra cârnații cu partea necoaptă în sus și se dau din nou la cuptor pentru jumătate de oră.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *