Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi copţi cu rozmarin

Ingrediente:

1.5 kg cartofi

500 gr. roşii

8 căţei usturoi

două linguri de rozmarin

100 ml. ulei măsline

sare

piper

Mod de preparare:

Cartofii se taie pe lung. Roşiile se spală şi se taie în două. Se pun într-o tavă cartofii, usturoiul şi rozmarinul. Se sărează şi se amestecă totul cu uleiul de măsline. Se adaugă o cană de apă, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptorul încălzit timp de o oră.

Dacă mai este nevoie se pune câte puţină apă.

În ultima parte a coacerii se îndepărtează folia şi se lasă să se rumenească.

Se pun şi jumătăţile de roşii.

Se servesc cartofii copţi cu piper, sare şi dacă mai este nevoie şi rozmarin verde.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.