Cartier invadat de maidanezi cu “cercei”. Sunt acuzaţi cei care-i sterilizează

Publicat de actualitati-arad in 22 Feb, 2013 | Parerea ta

maidaneziLocuitorii cartierului arădean Faleza Sud nu mai au linişte de câteva săptămâni, după ce printre blocuri au început să apară numeroase haite de câini.

Oamenii au observat că e vorba de maidanezi care au trecut deja prin mâinile unor medici veterinari, fiind sterilizaţi şi purtători de “cercei” de identificare. Localnicii se tem însă că cei care s-au ocupat de sterilizări au adunat câinii din tot orasul şi i-au lăsat într-un singur loc, pentru a evita consumul de carburant.

“Când sunt în haite, e greu să treci pe lânga ei. La containerele de gunoi nu poţi ajunge de teamă să nu fii muşcat. Noapte de noapte latră şi se luptă între ei. Au devenit foarte deranjanţi şi chiar un pericol, mai ales pentru copii”, spune o locatară de la blocul 55.

Reprezentanţii Gospodăririi Comunale Arad – societatea Primăriei care gestionează adăpostul canin al oraşului – dau vina pe o asociaţie de protecţie a animalelor.

“Am primit şi noi numeroase sesizari, dar când am mers în cartier, am văzut că sunt câini purtători de crotalii galbene, adică cei sterilizaţi de asociatie. Noi avem crotalii albastre şi eliberăm pe străzi cel mult 50 de câini pe lună, după tratamente, dar în locuri diferite din oraş”, susţine directorul societăţii, Constantin Moroşteş.
În realitate, în cartier sunt şi câini care poartă “cercei” albaştri. De altfel, cartierul se află chiar între adăpostul canin al Primăriei şi cel al asociaţiei menţionate de autorităţi, la distanţă egală, ceea ce îi face pe unii localnici să creadă că zona este preferată pentru eliberarea patrupedelor.

“Sterilizăm până la o sută de câini pe lună, dar îi eliberăm exact în locurile în care i-am găsit. Nu sunt câinii asociaţiei, ci ai oraşului, noi doar facem un bine comunităţii, ajutând la reducerea natalităţii animalelor fără stăpân. Facem asta cu ajutorul sponsorilor”, explică vicepreşedintele asociaţiei, Rodica Pintea.

Medicii veterinari spun că este perioada împerecherii şi, chiar dacă au fost sterilizaţi, masculii rămân cu “spiritul de turmă”. Astfel, ei se alătură câinilor care nu au trecut încă prin mâinile medicilor şi care umblă după femele.

Nici reprezentanţii Gospodăririi Comunale şi nici ai asociaţiei nu au putut explica, însă, cum a ajuns cartierul Faleza Sud “preferatul” maidanezeilor.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare