Ziarul electronic al arădenilor

Cărți pentru cei care călătoresc cu tramvaiele prin Arad

carteGALERIE FOTO În tramvaiele care circulă prin municipiul Arad vor apărea, începând de miercuri, cărți care vor fi puse la dispoziția călătorilor, în cadrul unui proiect inițiat de Consiliul Județean Arad.

Cărțile pot fi luate de călători pentru a fi citite acasă, însă rugămintea inițiatorilor proiectului este ca acestea să fie readuse în tramvaie pentru a fi lecturate de cei care circulă cu tramvaiele.

„«Puterea prezentului» este prima carte pe care o oferim, din tot sufletul, cetăţenilor din Arad. Ne dorim ca acest proiect să fie primit bine de cetăţeni. Trăim într-o lume dinamică, în care oamenii sunt ocupaţi. Ne dorim să scoatem biblioteca cât mai aproape de oameni, de copii, de vârstnicii care circulă cu mijloace de transport în comun“, a spus Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Claudia Boghicevici a mai menționat că acest proiect va fi extins și pentru cei care călătoresc cu autobuzele.

„Începând de miercuri, de la ora 5. 30, aproximativ 110 tramvaie vor fi dotate cu cărţi, obţinute din donaţiile cetăţenilor. Avem în vedere şi dotarea autobuzelor care circulă pe rute mai lungi. Ne dorim să alimentăm, tot la două săptămâni, coşuleţele amplasate în mijloacele de transport în comun şi să gândim câteva acţiuni de donare de carte, la Consiliul Judeţean, la Biblioteca Judeţeană, la Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie Socială şi în diferite centre din municipiu şi judeţ, astfel încât, tot la două săptămâni să putem oferi carte nouă. Călătorii vor putea citi cărţile în mijloacele de transport în comun, dar vor putea să le ia şi acasă, pentru că nu vor reuşi să le termine în 2-3 staţii. Însă, îi rugăm să le aducă înapoi, pentru a putea să ajungă şi la alţi copii, la alţi vârstnici, a mai spus Claudia Boghicevici.

Petru Cuvinean, directorul tehnic al Companiei de Transport Arad a precizat că, aceste cărți poate fi luate acasă, citite şi pot fi duse înapoi şi puse în orice tramvai.

„Sperăm ca acţiunea să fie de succes“, a spus Petru Cuvinean.

Vicepreședintele CJ Arad a mai informat că mai multe echipe de voluntari vor fi prezente în tramvaie, în primele zile în care este derulat proiectul, pentru a-i informa pe călători cum trebuie să procedeze dacă doresc să citească o carte.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

2 Comments

  • Evrika

    E o idee excelenta de promovare a culturii.Sunt fericita si o sa caut cu nerabdare motiv sa circul cu mijloacele de transport in comun pentru a rasfoi cateva carti.Felicitari initiatorilor proiectului!
    Va felicit dna vicepresedinte Al Consiliului Judetean, Claudia Boghicevici!

  • Sorinescu

    Excelenta inițiativa .Puterea exemplului poate va mobiliza numeroși călători certați cu ,,educația” sa caute sa si ocupe timpul liber intr un mod util si plăcut.Felicitri celor cu astfel de preocupări si idei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *