Ziarul electronic al arădenilor

Caravana TIFF ajunge la Arad între 1 și 3 august. PROGRAM

ARAD_CARAVANA_TIFF_2016-1Caravana Filmelor TIFF face o oprire la Arad pentru trei seri de filme în aer liber, între 1 și 3 august, în Curtea Cinematografului Arta, de la 21.45.

Arădenii se vor bucura de trei povești cu priză la public: o comedie spumoasă de Dan Chișu cu „oameni ordinari în situații extraordinare”, “București NonStop”, un thriller cu multiple nominalizări la Oscar, “Camera”, și filmul premiat cu trofeul pentru debut la TIFF 2015, “Lumea e a mea”, despre generația anilor 2000, crescută cu Youtube & Facebook.

Intrarea este liberă la toate proiecţiile.

PROGRAM

Luni, 1 august

București NonStop (r. Dan Chișu) | 86’, România

Cu: Cuzin Toma, Olimpia Melinte, Gheorghe Ifrim, Dorian Boguță, Alexandru Papadopol

O noapte petrecută în faţa unui nonstop de cartier. Achim, proprietarul magazinului, reprezintă legătura între patru poveşti ale unor oameni obişnuiţi, surprinşi în situaţii extraordinare. Oricât de diferiţi, şoferul de taxi şi prostituata, cuplul de bătrâni, îndrăgostiţii şi escrocii cartierului au ceva în comun: magazinul nonstop al lui Achim.

Marți, 2 august

Camera/Room (r. Lenny Abrahamson) | 118’, Irlanda, Canada

Cu: Brie Larson, Joan Allen, Jacob Tremblay

O femeie este ținută captivă împreună cu băiețelul ei în vârstă de doar cinci ani într-un șopron din grădină. Totul a început în momentul în care Old Nick a păcălit-o să îl ajute să găsească un câine ce se pierduse. Ea a fost răpită atunci și adusă în „Cameră”, iar ani mai târziu, e încă prizonieră. Oscar, Globul de Aur și BAFTA pentru Cea mai bună actriță – Brie Larson; nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film

Miercuri, 3 august

Lumea e a mea/The World is Mine (r. Nicolae Constantin Tănase) | 104’, România

Cu: Ana Maria Guran, Florin Hrițcu

Larisa este o adolescentă ca oricare alta din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține. Un film despre revolta unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

Premiul pentru Cel mai bun film de debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2016. Mențiunea specială a Juriului, Karlovy Vary 2015

Intrarea la proiecţii este liberă.

Anul acesta, din iulie până în septembrie, Caravana TIFF aduce povești premiate în festivaluri și succese de casă în peste 15 orașe. Proiectul continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Cu sprijinul: Centrului Municipal de Cultură Arad, Primăriei Municipiului Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă TIFF. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.