Ziarul electronic al arădenilor

Caravana Metropolis la Arad – filme de Oscar în aer liber

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber (www.cinemainaerliber.ro), poveste care a adunat peste 300.000 de spectatori în cei cinci ani de când colindă țara, a plecat din nou la drum, și va poposi între 27 iunie și 2 iulie la Arad, în Parcul Mihai Eminescu.

Începând de astăzi și până duminică, vor putea fi urmărite șase filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar, câte unul în fiecare seară.

Proiecțiile vor începe de la 21.30, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, comedii și documentare pentru toate gusturile şi vârstele, care vor putea fi văzute în Arad, în cadrul Caravanei Metropolis, sunt:

27 iunie: „Arrival“, în regia lui Denis Villeneuve, cu un premiu și 7 nominalizări la Oscar și un premiu și 8 nominalizări la premiile BAFTA.

Sinopsis: Nave spațiale misterioase sunt răspândite pe toate continentele. Dar de ce au venit? Ce intenții au? Iată ce are de elucidat Louise Banks (Amy Adams), expert în lingvistică, solicitată de autorități ca să descifreze limbajul „intrușilor”. Va reuși oare Louise să traducă la timp limbajul invadatorilor extratereștri sau va „traduce” soarta umanității?

Recomandare de vârstă: audiență generală.

28 iunie: „Hell or high water“, în regia lui David Mackenzie cu 4 nominalizări la Oscar, 3 nominalizări la Globurile de Aur, în competiția Un certain regard la Cannes 2016 ne spune povestea a doi frați din Texas, Toby (Chris Pine), și Tanner (Ben Foster), care se reunesc după ani la rând în care drumurile li s-au despărțit, pentru a jefui filiale ale băncii care amenință cu executarea silită afacerea familiei lor. Pentru ei, jafurile nu sunt decât un ultim resort disperat de a-și pune la adăpost viitorul care le-a fost răpit. O vreme se pare că răzbunarea merge ca pe roate, dar totul se schimbă din momentul în care pe firul investigației intră un ranger texan, Marcus (Jeff Bridges), care, la rândul său, caută să facă ultima mare “captură” din carieră înainte de a se pensiona.

Recomandare de vârstă: Peste 15 ani.

29 iunie: „Un bărbat numit ove“/ „A man called Ove“ (Suedia), regizat de Hannes Holm, a fost nominalizat la Oscar pentru „Cel mai bun film străin“ și a câștigat Premiul „Comedia europeană a anului“ la European Film Awards 2016.

Sinopsis: Ove, un bărbat de 59 de ani, este țâfnosul cartierului, care cu mai mulți ani în urmă a fost demis din funcția de președinte al asociației de locatari, dar el continuă să vegheze cartierul cu o mână de fier. Atunci când gravida Parvaneh și familia ei se mută în casa de vis-a-vis și accidental dărâmă cutia poștală a lui Ove, începe o prietenie neașteptată. O comedie-dramă despre prietenie, iubire și importanța de a te înconjura de lucruri adecvate.

Recomandare de vârstă: Audiență generală.

30 iunie: „Sing street“, regizat de John Carney, ce ne întoarce în timp, în Dublinul anilor 1980, văzut prin ochii unui tânăr de 14 ani, pe nume Conor. El caută o scăpare dintr-o casă unde atmosfera este setată de certurile părinților și de probleme financiare, încercând, în același timp, să se adapteze noii școli publice, unde copiii sunt duri, iar profesorii, chiar mai duri. Găsește o rază de speranță în misterioasa, super populara și frumoasa Raphina și, cu scopul de a o cuceri, o face vedeta videoclipului trupei lui.

Recomandare de vârstă: este nesesar acordul părinților pentru copiii cu vârste sub 12 ani.

1 iulie: „Eu, Daniel Blake“, în regia lui Ken Loach, premiat cu Palme d’Or la Cannes 2016, Premiul BAFTA pentru Outstanding British Film of the Year și premiul Cesar pentru Cel mai bun film străin.

Sinopsis: Daniel Blake este un bărbat trecut de 50 de ani din nord-estul Angliei care se îmbolnăvește și are nevoie de asistență socială din partea statului. În timp ce se chinuie să învingă sistemul birocratic pentru a obține acest ajutor, el o întâlnește pe Katie, care ar vrea să scape de la azilul pentru nefamiliști, dar pentru asta trebuie să accepte un apartament la sute de kilometri distanță.

Recomandare de vârstă: audiență generală

2 iulie: „Julieta“, în regia lui Pedro Almodovar, în competiție la Cannes și European Film Awards în 2016 și nominalizat la premiul BAFTA pentru Cel mai bun film străin.

Sinopsis: Julieta trăiește în Madrid și tocmai și-a pierdut soțul. Fiica sa a împlinit 18 ani și a decis să plece de acasă fără nicio explicație. Julieta face tot posibilul să o găsească, însă singurul lucru pe care îl află este cât de puțin o cunoaște.

Recomandare de vârstă: este necesar acordul părinților pentru copiii cu vârste sub 12 ani.

Programul festivalului include unele dintre cele mai bune filme ale anului, care au înregistrat succes atât din partea criticilor, cât și din partea publicului. Acestea vor putea fi urmărite în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.00 lumeni.

Detalii despre filme și program găsiți pe site-ul http://www.cinemainaerliber.ro/arad/.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația cultural Metropolis actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.