Ziarul electronic al arădenilor

Caravana „Campionii României“ a ajuns in Sînicolaul Mic

Azi, 27 noiembrie, s-a lansat și la Arad proiectul național ,,Campionii României în școală, liceu și universitate“.

Proiectul își propune să aducă în școli, licee și universități personalitățile sportive românești pentru a prezenta importanța sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă și pentru a inspira campionii de mâine.

Obiectivul central al programului este creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor din școli la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea conpetențelor sociale – spiritul de echipă, solidaritatea, toleranța și fair-play-ul.

Primul pas către acest obiectiv a fost realizat azi la Arad, prin acțiunea de la Școala Gimnazială ,,Adam Nicolae“ din cartierul Sinicolaul Mic.

Însoțit de către directorii DJST Arad Gavra Cristian și Cuedan Dan, dar și de către inspectorul de educație fizică din cadrul IJȘ Arad, Barta Paul, multiplul campion național la maraton Sorin Mîneran le-a împărtășit elevilor din experiența lui, vorbindu-le și despre importanța practicarii sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă.

Mulțumim elevilor pentru participare, dar și director prof. Nincu Florian și prof. de educație fizică Gomboș Mircea.

Următoarea oprire a caravanei va fi în 7 decembrie la Colegiul de arte ,,Sabin Drăgoi“, unde invitat va fi halterofilul Adrian Jigău, multiplu medaliat la campionatele mondiale si europene dar și participant la două ediții ale jocurilor olimpice.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DJTS Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.