Căprioarele Bambi și Faline au ajuns în sălbăticie

Publicat de actualitati-arad in 20 Mar, 2013 | Parerea ta

2GALERIE FOTO Două căprioare, care au fost îngrijite timp de un an de angajații Parcului Natural Lunca Mureșului, au fost eliberate în săbăticie, într-o zonă în care vânatul este interzis.

Bambi și Faline au fost găsite abandonate pe un câmp și au fost duse la sediul Parcului.

„În primavara anului trecut, la sediul Parcului Natural Lunca Mureșului au fost aduși doi pui de căprioară, găsiți abandonați. Angajații Parcului s-au îndragostit de ei din prima clipă și le-au pus numele Bambi și Faline. Inițial, s-au numit Bambi și Lotus, până când un grup de copii le-a atras atenția îngrijitorilor că au făcut o greșeală. Copiii ne-au certat, spunând că ar fi trebuit să-i numim Bambi și Feline, ca și în desenul animat“, au spus cei de la Parcul Natural Lunca Mureșului.

După un an, cei doi pui de căprioară au ajuns la maturitate, iar conducerea Parcului a hotarât că este momentul să îi elibereze în sălbăticie.

Astfel, în 19 martie, caprioarele au fost tranchilizate și transportate la o distanță de aproximativ 30 de kilometri de Arad, într-o zonă de protecție integrală din Parcul Natural Lunca Mureșului, unde vânătoarea este interzisă.

Cei de la Parcul Natural au așteptat momentul trecerii zăpezii și a apariției vegetației, pentru ca Bambi și Faline să aibă asigurată hrană, în lipsa, de acum, a furajelor de la Parc.

Deși erau vizitate des de copii, existând chiar și ideea amenajării unui țarc mai mare pentru ele, până la urmă s-a luat decizia eliberării căprioarelor în sălbăticie.

„Despărțirea de cele două ființe gingașe a fost cel mai greu suportată de rangerul care s-a ocupat, cu destul de mare efort, de creșterea lor, el de altfel vizitând a doua zi zona în care au fost eliberate. Cu toate că l-a zărit pe Bambi, cei doi erau plecați să exploreze o lume nouă pentru ei – sălbăticia“, a mai spus de la Parcul Natural Lunca Mureșului.

foto: Parcul Natural Lunca Mureșului

AICI FOTO CU BAMBI SI FALINE

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare