Canguri pitici din Australia, crescuţi într-o fermă, la Arad

Publicat de actualitati-arad in 21 Feb, 2010 | Parerea ta

Un arădean pasionat de creşterea animalelor şi păsărilor exotice creşte la ferma sa din localitatea arădeană Cladova canguri pitici din rasa Benett.


Zoltan Fazekas a adus cangurii în ferma sa în urmă cu un an şi jumătate şi a spus că ei s-au aclimatizat foarte bine în România. „Cangurul pitic din rasa Benett are nevoie de spaţiu verde, o căsuţă pentru de iernat şi multe verdeţuri. Chiar dacă pasiunea este costisitoare, reproducerea acestor animale reprezintă o adevărată provocare. De asemenea, asigurarea condiţiilor şi adaptarea cangurilor la noile condiţii de mediu sunt tot provocări“, a spus Zoltan Fazekas.

Acesta are o pereche de canguri maro pe care i-a adus în ţară de un an şi jumătate şi care au făcut pui. Ca să poată să-şi întreţină pasiunea, Zoltan Fazekas a scos la vânzare cangurii, o pereche de canguri maro costând 1.800 de euro, în timp ce o pereche de canguri alb costă 3.800 de euro.

Cangurii mănâncă morcovi, mere, varză, sfeclă de zahăr, pâine, grâu, porumb, trifoi sau lucernă, fân şi e foarte important să aibă crengi pe care le rod cu plăcere. Cangurii nu sunt sensibili la frig, rezistă afară, totuşi au nevoie de o căsuţă unde se retrag iarna dacă e prea frig. Cangurii albi sunt mai sensibili şi sunt o raritate. Familia de canguri este formată din una până la 15 femele şi un singur mascul. Masculii se bat între ei, motiv pentru care nu se pot ţine mai mulţi într-o familie.

Lac cu păsări exotice

Zoltan Fazekas mai are sute de păsări exotice, cum ar fi lebede albe, lebede negre, gâşte „Maghellan“, gâşte „călugăr“, călifar auriu, raţe polare, raţe mandarine, raţe caroline, dar şi o întreagă colecţie de rarităţi. Pe lângă gâsca indiană, mai deţine o pereche de raţe „Hotentotta“, cea mai mică raţă din lume, dar şi o raţă din specia „Cârâitoarea Europeană“, cea mai mică raţă din Europa. (Paula Bulzan)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare