Când va fi gata autostrada Nădlac-Arad

Publicat de actualitati-arad in 28 May, 2014 | Parerea ta

IMG_9557-300x19911Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNANDR) susține că, în acest an, va fi finalizat lotul 1 din tronsonul de autostradă Nădlac-Arad și se va încerca și finalizarea lotului 2, pentru care va fi organizată licitația pentru desemnarea constructorului.

Horia Nicolae, director Pregătiri Proiecte din cadrul CNADNR, a declarat că, în acest an, vor fi finalizaţi până la 100 de kilometri de noi autostrăzi.

„Vom finaliza în acest an autostrada Nădlac-Arad (lotul 1), Orăştie-Sibiu (lotul 3) şi se încearcă finalizarea tronsonului Timişoara-Lugoj (lotul 2) şi a lotului 2 din tronsonul Nădlac-Arad. Pentru acest ultim lot, care înseamnă 16 kilometri, licitaţia va fi publicată mâine (joi – n.r.) sau cel târziu vineri, pe SEAP“, a spus Horia Nicolae.

Potrivit acestuia, tronsoanele care vor fi gata în acest an totalizează până la 100 de kilometri. „Deocamdată nu avem întârzieri la contractele aflate în derulare care să nu poată fi recuperate“, a adăugat oficialul CNADNR.

Întrebat care sunt cauzele pentru care autostrăzile se construiesc atât de încet în România, el a răspuns: „Sunt mai multe cauze: slaba prestaţie a studiilor de fezabilitate, probleme la exproprieri, avize, autorităţi locale, probleme de mediu, cu conductele, probleme de care ne lovim zi de zi şi pe care trebuie să le deblocăm. Mai sunt apoi contestaţiile, iar multe dintre acestea solicită anularea procedurilor“.

Construcţia autostrăzii Nădlac – Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 38 de kilometri, iar lucrările de construcţie la cele două tronsoane au fost deschise în octombrie 2011, termenul de execuţie fiind de un an şi jumătate.

Constructorul primului lot din autostrada Nădlac – Arad este asocierea Astaldi – Max Boegl. Reprezentanții constructorului au spus că nu au fost luate în calcul întârzieri în execuţia primului lot al autostrăzii Nădlac-Arad.

Finalizarea autostrăzii Nădlac-Arad-Bucureşti, pentru a lega România de Europa (Coridorul IV), reprezintă unul dintre principalele obiective în domeniul transporturilor rutiere cuprinse în programul politic al Guvernului.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare