Canadienii şi fac mintea mai puternică cu ajutorul stimulării cerebrale

Publicat de actualitati-arad in 15 Jun, 2013 | Parerea ta

tdcsO nouă modă tulbură Canada: doctorii sunt îngrijoraţi de oamenii ce-şi fac mintea mai puternică cu ajutorul stimulării cerebrale.

Unele studii arată că această stimulare creşte performanţele cognitive cu până la 250% şi poate să îmbunăţească memoria, să ducă la creşterea capacităţii de a rezolva probleme şi să potenţeze abilităţile

Dispozitivul la care canadienii au apelat utilizează stimularea transcranială cu ajutorul curentului continuu (transcranial direct current stimulation, tDCS), o tehnologie folosită în ultimii ani de cercetătorii din lumea întreagă pentru a identifica o serie de rezultate fascinante.

Spre exemplu, tDCS stimulează creativitatea. De asemenea, unele studii arată că această stimulare creşte performanţele cognitive cu până la 250% şi poate să îmbunăţească memoria, să ducă la creşterea capacităţii de a rezolva probleme şi să potenţeze abilităţile matematice.

Alte studii sugerează că tDCS poate trata afecţiuni precum depresia şi, totodată, să îmbunătăţească şi minţile oamenilor sănătoşi.

Dispozitivele sunt simple, ieftin de realizat şi relativ sigure, motive ce stau la baza acestei mişcări tot mai mari. Pe internet se găsesc aparate gata asamblate de vânzare cu 250$ şi kit-uri de asamblare însoţite de ghiduri amănunţite.

„Este vorba de o baterie de nouă volţi şi de doi electrozi – e atât de simplu că se descurcă şi un copil”, a explicat Shirley Fecteau, şeful catedrei de neuroplasticitate din cadrul Universităţii Laval din Quebec. „Cred că din acest motiv tendinţa reprezintă un motiv semnificativ de îngrijorare pentru domeniul nostru”, a mai spus specialista.

Fecteau a observat primele manifestări ale acestui fenomen atunci când lucra în Boston, unde părinţii foloseau tDCS pentru a-şi trata, complet nesupravegheat de specialişti, copiii autişti.

citiţi mai multe pe descopera.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare