Campanie umanitară: Viață pentru o minune!

Publicat de actualitati-arad in 14 Jun, 2015 | 2 Commentarii

Olivia DeheleanAre 10 luni, o cheamă Olivia Nicola și este copilul mult așteptat de familia Dehelean.

Deși a fost o sarcină cu destule probleme, „micul fulg de nea”, așa cum o alintă mama, s-a născut cu o maladie ce îi afectează creierul. Conform medicilor, micuța suferă de paralizie cerebrală într-un stadiu avansat.

Cu toate acestea, micuța Olivia este o adevărată luptătoare. S-a încăpățânat să trăiască, deși probleme de la naștere s-au ținut în lanț: a intrat în convulsii, a făcut hemoragie cerebrală și avea o infecție puternică în corp care îi punea în pericol viața.

Unele dintre probleme le-a trecut cu bine, însă ultimul diagnostic al medicilor a fost foarte greu de suportat: encefalomalacie multichistică, adică porțiuni din creier fără activitate.

Singura ei șansă, care tinde spre o viață normală, reprezintă o serie lungă de terapie foarte constisitoare.

La ora actuală, micuța face terapie Vojta, hidroterapie, kinetoterapie clasică și stimulare vizuală și senzorială.

Rezultatele au început să se vadă și sunt semnificative. În continuare, fetița trebuie să facă oxigenoterapie, care ar putea avea efecte pozitive asupra stării sale, în sensul în care ar ajuta-o foarte mult să asimileze informația din kinetoterapie.

Singura clinică din țara care face oxigenoterapie este Clinica de medicină hiperbară, iar fetița are nevoie de 40 de ședințe pe an, care costă 400 de lei pe ședință.

Mai multe decât atât, medicii au recomandat și alte terapii de recuperare, la Clinica de recuperare internațională din Ucraina, care costă peste 10.000 de euro pe an.

În acest sens, Asociația “Salvează o inimă” a demarat o urgentă campanie de strângere de fonduri pentru a-i oferi Oliviei o șansă la o viață normală.

Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online, https://salveazaoinima.ro/campaigns/olivia-nicola-dehelean/ sau în conturile bancare deschise pe numele mamei, Magdalena Dehelean: cont RO12BTRL03601201U23981XX (Lei) și RO84BTRL03604201U23981XX (Euro).

“Mi-am dorit-o foarte mult, mai ales că am pierdut o sarcină înainte și când am aflat că o să o avem pe Olivia am zis că s-a împlinit visul nostru. E viața mea, e tot! Pentru ea trăiesc, pentru ea aș face orice. Totul este dedicat ei, de dimineață până seara, noaptea inclusiv, cu râs, cu plâns. Medicii ne-au asigurat că totul o să fie bine, în două-trei luni totul o să se remedieze și noi am trăit cu speranța asta până am ajuns să facem o ecografie și totul s-a năruit.

Doctorii ne-au spus că are chisturi pe creier, că nu se stie cum va evolua boala ei, dacă va fi un copil normal sau nu. Trebuie să facem diverse ședințe de terapie, de kinetoterapie, acum facem și hidroterapie. Noi sperăm să se facă bine, deja vedem primele semne de însănătoșire și ne dorim foarte mult ca într-o zi că o să fie și ea un copil normal”, declară Magdalena Dehelean, mama Oliviei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația „Salvează o inimă”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

2 comments

  1. Popa says:

    Probabil au vaccinat-o si mercurul din ser i-a afectat creierul.Asa ajung 30 % dintre copii bolnavi organic sau autisti si niciun medic sau nicio analiza clasica nu le sunt de folos pentru ca se ignora cauza. Se cheltuiesc enorm de multi bani, se pun sperante si, din nefericire, se culeg lacrimi. Sa mearga si la biorezonanta.I se va spune exact de unde i se trage si ce tratament naturist trebuie sa urmeze. Costa 50 lei pentru copii. O voi ajuta si financiar pe biata copila.

  2. buna ziua dna sau dnul Popa….va multumesc pentru sfaturi si ajutor dar fetita nu are aceasta problema din cauza vacinurilor deorece aceasta problema nu a aparut in urma vaccinarii ci chiar de la nastere,sau chiar din timpul sarcinii dupa spusele medicilor,chiar daca medicul ginecolog nu a vazut nici o problema la zecile de ecografii facute.Problema e aproape sigur din cauze genetice…Din aceste motive fetita nici nu a fost vaccinata chiar la recomndarea medicului neurolog…..o zi buna va doresc

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare