Campanie: „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”

Publicat de actualitati-arad in 09 May, 2014 | Parerea ta

politiaPolitiştii vor demara, începând de săptămâna viitoare, o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe şi din autoturisme, intitulată „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”.

Campania se va desfășura în perioada mai-septembrie 2014. În cadrul campaniei, poliţiştii vor oferi recomandări populaţiei, pentru a nu deveni victimele hoţilor.

Campania va debuta, luni, şi la Arad, unde poliţiştii de prevenire şi de proximitate vor vizita asociaţiile de locatari, din toate cartierele municipiului.

Şi locuitorii din judeţ vor fi informaţi de poliţişti despre cum speculează infractorii neglijenţa lor şi mai ales despre cum să se ferească de hoţi.

Recomandări preventive pentru siguranţa locuinţei:

– echiparea uşilor cu sisteme de prindere solide, inclusiv cu bol­ţuri care să asigure protecţia;

– mon­tarea interfonului, care descurajează orice hoţ;

– la plecarea de acasă să se verifice dacă este închisă uşa şi dacă este pusă siguranţa;

– dacă a dispărut o cheie, trebuie înlocuită imediat încuietoarea sau lacătul, pentru că acea cheie e posibil să fi fost sustrasă;

– ferestrele duble oferă mai multă protecţie decât cele simple;

– este indicat ca, în funcţie de posibilităţi, să se încheie un contract de asigu­rare a bunurilor cu o firmă de spe­cialitate;

– dacă vecinii sunt cei plecaţi şi se observă ceva suspect la apartamentul lor (persoane necunoscute, urme de forţare etc.) trebuie telefonat de îndată la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare