Ziarul electronic al arădenilor

Campanie de colectare de fonduri pentru renovarea secției Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a SCJU Arad

15211794_1273459692719318_1573106316_nAsociaţia Cetatea Voluntarilor Arad împreună reprezentanti ai Secției Chirurgie și Ortopedie Pediatrică Arad fac apel la implicarea arădenilor în campania ,,#cudragpentruviitor’’.

Campania are un scop umanitar şi își propune reabilitarea Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul SCJU Arad, pentru a corespunde normelor legale prevăzute de OMS 914/2006 în vederea obținerii autorizației sanitare și nu în ultimul rând, pentru a atinge standardele europene.

În prezent, pe secție nu există o separare corespunzătoare a sectorului septic de cel aseptic, existând risc de infecții nosocomiale.

De asemenea, saloanele au 6 sau 7 paturi (o suprafață de 5 – 5,9 mp/pat, mult sub limita minimă admisă de 7 mp/pat), nu permit separarea obligatorie pe grupele de vârstă 0-3 ani, 3-6 ani, peste 6 ani și pe sexe, iar grupurile sanitare sunt comune, insuficiente și nu permit separarea pe sexe, pacienți septici și aseptici.

„Ne propunem separarea sectorului septic de cel aseptic, compartimentarea actualelor saloane de 6 paturi, fiecare salon în câte două saloane de 2 paturi (pentru copii cu vârste de peste 6 ani) sau 2-3 paturi (pentru copii cu vârste de sub 6 ani) dotate cu grupuri sanitare proprii. Pe lângă compartimentarea saloanelor, în cadrul proiectului vom mobila şi dota corespunzător fiecare salon cu mobilier medical, televizor, frigider, climatizare, priză de oxigen şi aspiraţie etc. Astfel, secția va corespunde normelor legale, va primi autorizație sanitară de funcționare şi va fi la standarde europene.

De asemenea, va crește calitatea actului medical și confortul micuților pacienți și al părinților însoțitori. Atenţia noastră se va acorda atât cadrelor medicale, cât şi a copiilor. Ne adresăm dumneavoastră, în primul rând în calitate de părinți, cu scopul de a vă sensibiliza și de a vă implica în această acțiune, care are ca scop nobil tratarea în condiții civilizate a celor mai micuți și mai frumoși pacienți, a celor care merită tot efortul nostru și tot ce e mai bun. Copiii sunt viitorul unei familii, al unei comunități și al unei țări. Avem nevoie de copii sănătoși care să se dezvolte într-un sistem sănătos. Oferim o șansă unui viitor mai bun“, a spus Ana Maria Nyeki, organizatorul campaniei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația Cetatea Voluntarilor Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *