UPDATE: Camioane cu alimente plătite de UE, blocate într-o parcare

Publicat de actualitati-arad in 26 Nov, 2014 | Parerea ta

646x404Trei camioane cu alimente pentru persoane defavorizate din municipiul Arad, a căror achiziţie este finanţată de Uniunea Europeană, sunt blocate la marginea oraşului, recepţia nefiind posibilă pentru că Ministerul Fondurilor Europene nu a semnat contractul cu furnizorul care a câştigat licitaţia.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară (DDAC) a Primăriei Arad, trei camioane cu aproximativ 60 de tone de alimente au sosit, miercuri dimineaţă, în Arad, pentru beneficiarii Programului Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate 2014-2020, însă preluarea produselor a fost blocată de Prefectură, vehiculele staţionând într-o parcare de la marginea oraşului.

Potrivit directorului DDAC, Oana Pârvulescu, firma de transport anunţase încă de luni că o parte din alimente, destinate persoanelor defavorizate şi achiziţionate de Guvern cu fonduri europene, va fi livrată miercuri, astfel încât angajaţii municipalităţii s-au mobilizat pentru a asigura spaţii de depozitare, oameni şi echipamente pentru descărcare.

“Ne-am organizat cu tot ce este necesar pentru preluarea acestor produse, însă Prefectura Arad ne-a transmis să nu recepţionăm nimic până nu avem acordul ministerului. Camioanele cu produse sunt blocate undeva la marginea oraşului”, a declarat Oana Pârvulescu.

Potrivit acesteia, pentru oraşul Arad ar urma să mai sosească şase camioane, dar la nivel local nu se cunoaşte nici lista de beneficiari în acest moment, pentru că, pentru prima dată, aceste informaţii au fost gestionate de Guvern.

“Anul trecut am avut în jur de 9.000 de beneficiari, dar anul acesta ar trebui să fie mai mulţi. Nu avem însă lista persoanelor care trebuie să primească alimente, deşi în anii trecuţi ştiam cine sunt beneficiarii încă din lunile iunie-iulie”, a adăugat şeful DDAC Arad.

Reprezentanţii Prefecturii Arad nu au oferit un punct de vedere oficial cu privire la această stuaţie, însă surse din cadrul instituţiei afirmă că blocajul este la Ministerul Fondurilor Europene, care nu a semnat deocamdată contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru furnizarea produselor.

Sursele citate arată că furnizorul a decis să înceapă livrarea alimentelor înainte de semnarea documentelor.

Contractul ar urma să fie semnat în zilele următoare, timp în care produsele alimentare nu pot fi preluate de autorităţile locale, au mai susţinut sursele din Prefectura Arad.

sursa: mediafax.ro

UPDATE

Prefectura Arad: Precizări cu privire la implementarea Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate

Cu privire la implementarea în judeţul Arad a Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Instituţia Prefectului – Judeţul Arad doreşte să aducă la cunoştinţa publică următoarele:

Operatorii economici cărora le-au fost atribuite contracte în urma câştigării licitaţiilor publice organizate de Ministerul Fondurilor Europene livrează ajutoarele alimentare direct primăriilor. Pachetele cu ajutoare alimentare trebuie livrate primăriilor în maxim 45 de zile de la semnarea contractelor.

Până în acest moment nu a fost semnat contractul cu furnizorul pentru Municipiul Arad, drept urmare produsele nu pot fi recepţionate în mod legal. Precizăm faptul că furnizorul care a câştigat licitaţia a luat decizia unilateral de a trimite spre Municipiul Arad o parte din produse, fără să aştepte confirmarea semnării contractului.

Suntem în legătură cu reprezentanţi din Ministerul Fondurilor Europene iar atunci când vom primi confirmarea semnării contractului vom anunţa reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad;

Conform Hotărârii de Guvern nr. 799 din 19 septembrie 2014, instituţiile prefectului realizează monitorizarea predării ajutoarelor alimentare de către operatorii economici către reprezentanţii autorităţilor publice locale, precum şi a procesului de distribuţie efectuat de autorităţile executive ale autorităţilor publice locale către persoanele care aparţin grupului ţintă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Prefecturii Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare