Ziarul electronic al arădenilor

Călin Bibarț, viceprimar al municipiului Arad

calin-bibart-300x225Fostul prefect al județului Arad, Călin Bibarț, este propunerea PNL pentru una dintre cele două funcții de viceprimar al municipiului, a anunțat, miercuri, conducerea locală a PNL.

La alegerilor locale din 5 iunie, Partidul Național Liberal a obținut majoritatea mandatelor din cadrul Consiliului Local Municipal Arad. Liberalii au obținut 12 mandate de consilier din totalul de 23.

În acest context, Geanina Pistru, președintele organizației municipale a PNL Arad, a anunțat că fostul prefect Călin Bibarț este propunerea partidului pentru una dintre cele două posturi de viceprimar al municipiului Arad

„Datorită cetățenilor, PNL a obținut majoritatea în Consiliul Local Municipal, lucru care ne dă automat posibilitatea de a nominaliza cei doi viceprimari. După cum știți, domnul primar Gheorghe Falcă a anunțat în urmă cu două zile că unul dintre cei doi viceprimari va fi domnul Levente Bognar, un om cu care noi am colaborat întoteauna foarte bine. Parteneriatul dintre noi și UDMR Arad a fost întotdeauna unul corect, acesta fiind unul din motivele pentru care am decis să continuăm în această formulă. Un alt motiv este acela că în Arad există o comunitatea importantă de etnici maghiari care trebuie să aibă o reprezentare corectă în administrația locală.

Și, pentru că cele 12 mandate obținute de către PNL în CLM Arad ne conferă o majoritate, este normal ca cel de-al doilea viceprimar să vină din rândul PNL Arad. Astfel, domnul Călin Bibarț va fi viceprimarul municipiului Arad. Avem încredere în domnul Bibarț, iar experiența sa profesională, în special cei trei ani petrecuți în fruntea Instituției Prefectului Județului Arad, cu siguranță îl va ajuta să facă față cerințelor viitoarei funcții”, a declarat Geanina Pistru.

Călin Bibarț are 44 de ani și este de profesie inginer silvic. După absolvirea Facultății de Silvicultură din Brașov, Bibarț a lucrat o scurtă perioadă la un ocol silvic de la Direcția Silvică Cluj.

Apoi s-a transferat la Arad, unde a fost, pe rând: șef de district, șef de ocol la Lipova, în perioada 2005 — 2009 și în perioada 2012 — 2015.

Între anii 2009 și 2012, Călin Bibarț a fost prefect al județului Arad.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.