Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Calimente a fost alungat de la întâlnirea oamenilor de afaceri

comunicat-presaOamenii de afaceri arădeni, prezenţi la întâlnirea cu Florin Jianu preşedinte al CNIPMMR şi fost ministru al IMM-urilor şi  cu vicepreşedintele CNIPMMR, Liviu Rogojinariu,  au avut parte de un moment tensionat, pe alocuri penibil, generat de către un parlamentar arădean.

Întâlnirea, desfăşurată sub egida „Masa rotundă privind guvernarea mediului de afaceri 2016-2020”, s-a desfăşurat miercuri, 21 septembrie 2016, la Hotel Central din Arad şi a avut drept scop dezbaterea privind programul de guvernare pentru mediul de afaceri, problemele şi dificultăţile întâmpinate de aceştia.

Fondul discuţiilor viza problemele generale cu care se confruntă firmele şi agenţii economici, a fiscalităţii ridicate şi legilor fiscale în continuă schimbare, lipsa forţei de lucru calificate, dar şi probleme punctuale, specifice Aradului: îngreunarea transportului personalului la firmele din zona industrială N-V din cauza blocării traficului, dificultăţile cu care se confruntă agenţii economici de pe str. Eftimie Murgu, care de 25 de ani este neasfaltată, cât şi multe altele.

Pe acest fond, profitând că i s-a dat cuvântul, deputatul  Mihăiţă Calimente începe un discurs fără nici o legătură cu problemele dezbătute, canalizând discuţia înspre polemici politice, principala ţintă a atacului fiind la adresa edilului şef al Aradului.

În loc să asculte problemele transmise de cei care plătesc taxe şi împozite, cei care susţin financiar bugetul statului, inclusiv salariile de mii de euro ale parlamentarilor, Calimente a transformat totul într-un circ politic între el şi edilul şef al Aradului, pe care nu demult îl susţinea, ba chiar îi făcea campanie electorala,, fiind colegi de partid.

Cum răbdarea oamenilor de afaceri, ai agenţilor economici, este oricum pusă la grea încercare, în special de către clasa politică, ieşirea deputatului Calimente a fost picătura care a umplut paharul şi a stârnit  revolta celor prezenţi.

Astfel, pe cale de consecinţă, Calimente a trebuit să plece cu coada între picioare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Confederația Patronatul Român, Filiala Județeană Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Precizări ale președintelui ALDE Arad, Mihăiță Calimente

În legătură cu incidentul din cadrul întâlnirii „Masă rotundă privind guvernarea mediului de afaceri 2016-2020”, organizată la Hotelul Central, președintele ALDE Arad, deputat Mihăiță Calimente ține să aducă următoarele precizări:

„Acest Domn Crișan, care a lansat comunicatul pentru presă din partea filialei Arad a Confederației Patronatul Român, a început discuția despre Falcă, eu nu am pronunțat numele primarului. Era un context în care se discutau aspecte economice.

Nu am fost obligat să plec, așa cum apare în comunicat, cu coada între picioare, am plecat pentru că așa am considerat de cuviință. La întâlnirea respectivă, niște domni nu înțelegeau de ce afacerile lor merg prost, iar eu le-am explicat că este din cauză că, în Arad, sunt cele mai mari impozite și taxe din țară, precum și că, în schimbul taxelor hoteliere, întreprinzătorii nu se bucură de niciun beneficiu. Domnul Crișan a început să strige, dânsul a fost cel care a făcut circ, era imposibil să avem un dialog în condițiile acelea” – explică președintele Calimente.

În altă ordine de idei, președintele Calimente subliniază că a purtat o discuție telefonică, ulterior, cu numitul domn: „L-am sunat și l-am întrebat dacă își asumă comunicatul transmis presei. Mi-a răspuns că dânsul nu s-a exprimat astfel, că mesajul său a fost interpretat. I-am cerut și îi solicit din nou să facă dezmințirile de rigoare, într-un alt comunicat. În caz contrar, îmi rezerv dreptul să îl acționez în judecată și să folosesc banii câștigați de pe urma procesului în scopuri de binefacere”.

Biroul de Presă ALDE Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *