Ziarul electronic al arădenilor

Calimente, despre lamentabila ieșire din cursa pentru Capitală Culturală Europeană

comunicat-presaAutosuficient și îngâmfat în tot ceea ce privește comunicarea, orașul nostru a fost eliminat din competiția respectivă în primă fază, având cel mai slab proiect.

S-au cheltuit pentru acest ”cel mai slab proiect” 20 de milioane de euro. Dar ce contează pentru Domnul Falcă? Cred că Domnia-sa a intuit faptul că Timișoara va câștiga această onoare de a fi capitală cultural europeană și din acest motiv a urmat, fără să aibă nici o împuternicire, proiectul zonei metropolitane Timișoara.

Și nici nu se putea altfel. În timp ce Timișoara înflorește, Aradul – sub conducerea d-lui Falcă – a devenit un oraș de mâna a treia. Orașul abia mai dă semne de viață. Timișoara a atins cifra de 350.000 de locuitori, Aradul a scăzut la 150.000 de locuitori.

Murdăria din oraș se evidențiază prin prezența șobolanilor în zona verde, centrală a orașului. Șobolani care își duc traiul nestingheriți printre locuitori, printre lucrări edilitare făcute de mântuială.

Din punct de vedere economic suntem depășiți la toate capitolele de vecinii noștri. Cultural…  despre ce să vorbim… Cei mai mulți bani de la cultură se duc pe serbări dedicate primarului, camarilei sale și partidului portocaliu.

Aeroportul este ca și cum n-ar fi, vrăjelile cu olandezii nu le mai crede nimeni. Proiectul Timișoara europeană se desfășoară având în centrul său râul Bega. Noi ce să punem? Mureșul nostru arată neîngrijit și abandonat. Faleza Mureșului nu mai este un loc de promenadă, precum odinioară.

Pe Bega sunt vaporașe, pe Mureș sunt rațe. La Timișoara zboară companii importante din domeniul transporturilor aeriene, la Arad zboară numai ciorile rătăcite prin zonă. Aș putea continua și așa voi proceda în toată această campanie electorală, prezentând realizările mărețe ale d-lui Falcă.

Închei acum spunându-vă că în viziunea primarului Falcă, Aradul va trebui să fie un cartier al Timișoarei. Eu doresc ca Aradul să redevină ceea ce a fost în anul 1918… cel mai bogat și industrializat oraș al Transilvaniei.

Se poate obține acest deziderat pentru că avem toate atuurile, însă din păcate am ales mereu un om care, în viziunea sa bolnavă, ne-a adus în situația de astăzi.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de președintele ALDE Arad, dep. Mihăiță Calimente. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *