Calendarul zilelor libere în 2015

Publicat de actualitati-arad in 01 Dec, 2014 | Parerea ta

calendarDe anul viitor, vor fi mai multe zile libere stabilite drept sărbători legale, însă din 12 zile libere declarate prin lege, doar opt pică în cursul săptămâni.

În 2015, numărul zilelor libere urcă la 12. Astfel, se va acorda o zi liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului, iar familiile cu trei sau mai mulţi copii vor avea două zile lucrătoare libere pe an, consecutive sau separate, în funcţie de decizia angajatorului.

De asemenea, de anul viitor, va mai fi zi liberă de 10 mai – Ziua Independenţei, de Ziua Înălţării Domnului, marcată la 40 de zile după Paști, dar şi de prima zi de şcoală. Dacă vor fi aprobate proiecte de lege, românii ar mai putea avea liber pe 24 ianuarie, dată la care se sărbătorește Unirea Principatelor Române din 1959 sau „Mica Unire”.

Sărbătorile legale stabilite prin Codul Muncii sunt: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie- Sfântul Apostol Andrei, 1 Decembrie, două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Calendar zile libere 2015:

Anul Nou: 1 ianuarie – joi, 2 ianuarie – vineri

Paştele: 12 aprilie – duminică, 13 aprilie – luni

Ziua Internaţională a Muncii: 1 mai – vineri

Rusaliile: 31 mai – duminică, 1 iunie – luni

Adormirea Maicii Domnului: 15 august – sâmbătă

Sfântul Andrei: 30 noiembrie – luni

Ziua Naţională a României:  1 Decembrie – marţi

Crăciunul: 25 decembrie – vineri, 26 decembrie – sâmbătă.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare