Calculatoare pentru elevii care „gândesc verde“

Publicat de actualitati-arad in 06 Jun, 2014 | Parerea ta

calculatorElevii şcolilor gimnaziale din Fiscut, Bârsa, Fântânele, cei ai Şcolii „Caius Ioacob” din municipiul Arad, dar şi cei ai Liceului Tehnologic din Vinga, au primit, vineri, câte cinci calculatoare, fiind premiați astfel pentru că au amenajat câte o livadă cu pomi fructiferi.

Consiliul Judeţean Arad, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean, a lansat, la 1 aprilie, Campania „Gândeşte verde, vezi verde”, pentru elevii şcolilor generale din municipiu şi judeţ.

Campania a inclus activităţi de plantare de copaci în curtea/grădina şcolii/zona de proximitate a şcolii, precum şi amenajarea grădinii şcolare.

Astfel, 850 de pomi au fost împărţiti celor 20 de şcoli înscrise în această campanie.

La finalul campaniei, conducerea Consiliului Judeţean a acordat cinci premii, constând în cinci calculatoare. Calculatoarele au fost înmânate, vineri, directorilor de la cele cinci unități de învățământ, de preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu.

„În cadrul proiectului au fost plantaţi 850 de pomi fructiferi. Felicitări tuturor participanţilor, inclusiv profesorilor care au coordonat elevii şi s-au implicat în campania defăşurată de Consiliul Judeţean Arad. Aţi dovedit din plin, prin munca depusă, că sunteţi promotorii unui mediu de viaţă sănătos”, a spus Nicolae Ioţcu.

Reprezentanţii unităţilor de învăţământ au spus că vor folosi calcultoarele la dotarea laboratoarelor de informatică.

„Copiii de la Fântânele au plantat 70 de pomi pe domeniul public şi trandafiri în faţa şcolilor din comună şi din satul aparţinător Tisa Nouă. Calculatoarele vor ajunge în laboratorul de informatică al şcolii”, a spus Emil Otlăcan, primarul comunei Fântânele.

La rândul său, Cosmin Suciu, directorul Şcolii Gimnaziale Fiscut, a spus că elevii au igienizat un parc din localitate pe care l-au transformat în livadă.

De asemenea, Mihaela Neagoe, cadru didactic la Şcoala Gimnazială „Caius Iacob” din Arad a spus că elevii au participat cu plăcere la amenajarea livezii.

Începând cu anul şcolar 2009/2010, România implementează programul comunitar de încurajare a consumului de fructe în şcoli, în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli.

Pentru anul şcolar 2013/2014, pe lângă distribuţia gratuită de fructe şi/sau legume, statele membre au obligaţia de a implementa măsuri adiacente al căror scop constă în formarea şi fixarea de obiceiuri alimentare sănătoase în rândul grupului ţintă ales.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare