Cod galben de caniculă pentru județul Arad

Publicat de actualitati-arad in 05 Aug, 2013 | Parerea ta

codAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o atenţionare meteorologică cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat, valabil în intervalul 6 – 7 august, în mai multe județe, printre care și Arad.

Conform meteorologilor, marţi, 6 august şi miercuri, 7 august, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării.

În regiunile vestice va fi caniculă şi se vor înregistra frecvent valori termice de 35-38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Meteorologii spun că valul de căldură dinspre Africa de Nord se va extinde şi va cuprinde toată ţara în această săptămână. De săptămâna viitoare, un front de aer mai răcoros va reduce temperaturile cu până la 6 grade Celsius, în medie.

Săptămâna aceasta, temperaturile medii vor ajunge şi la 38 de grade în zona Banatului, unde în câmpie sunt posibile şi temperaturi de 40 de grade la amiază.

Şi în Maramureş şi Crişana, temperaturile vor ajunge la 36-37 de grade Celsius, adică cu peste 10 grade faţă de normal.

Până pe 9 august, valul de căldură se deplasează către est şi va cuprinde toată ţara, disconfortul termic urmând să fie foarte accentuat. Nici noaptea temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Sâptămâna viitoare, deasupra României va ajunge un front de aer ceva mai răcoros, oceanic, care va determina scăderea valorilor termice, astfel că la sfârşitul săptămânii temperaturile vor scădea cu 4-6 grade Celsius, în medie.

Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare valorile termice vor fi apropiate de mediile normale ale lunii august, însă odată cu scăderea temperaturilor creşte probabilitatea de apariţie a instabilităţii atmosferice şi ar putea apărea nori, ploi torenţiale, vânt cu aspect de vijelie şi chiar grindină.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare