BVB va introduce categoriile Premium şi Standard

Publicat de actualitati-arad in 23 Dec, 2014 | Parerea ta

bvbCategoriile Premium şi Standard vor înlocui, din 5 ianuarie 2015, categoriile I, II şi III de pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„Noua segmentare va contribui, alături de celelalte schimbări implementate în 2014, la o mai bună identificare a acţiunilor tranzacţionate pe piaţa principală a BVB. Este un pas bun pentru companii şi pentru investitori. De asemenea, oferă o imagine mai bună a pieţei pentru toţi cei interesaţi şi, totodată, conţine o serie de instrumente, care vizează o calitate superioară a relaţiilor cu investitorii“, a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

Această nouă segmentare a pieţei reglementate face parte dintr-un pachet de măsuri adoptate de BVB care vizează creşterea vizibilităţii emitenţilor, a lichidităţii şi eficienţei pieţei, contribuind astfel la realizarea obiectivului comun al stakeholder-ilor (părţilor implicate – n. r.) pieţei locale de capital – promovarea din categoria pieţelor de frontieră în cea a pieţelor emergente, arată BVB într-un comunicat de presă.

Selectarea emitenţilor în vederea analizei pentru promovarea în categoria Premium se realizează pe baza următoarelor criterii alternative – acţiunile se numără printre cele mai lichide 25 de titluri, după coeficientul de lichiditate, media capitalizării free-float-ului pe ultimele trei luni depăşeşte valoarea de 40 milioane de euro.

BVB va efectua periodic evaluări cu privire la îndeplinirea acestor condiţii şi va informa atât emitenţii care vor deveni eligibili pentru categoria Premium, cât şi pe cei aflaţi în această categorie, dar care nu vor mai îndeplini criteriile şi cărora le va acorda o perioadă de timp pentru a întreprinde demersurile necesare pentru creşterea lichidităţii acţiunilor emise astfel încât să rămână în categoria de top a BVB.

De asemenea, începând cu ianuarie 2015, pentru companiile incluse în indicii BET şi BET-TR se vor aplica noi criterii de eligibilitate legate de transparenţă şi calitatea serviciilor de relaţii cu investitorii. Criteriile vizează cerinţe de raportare în limba engleză, raportare conform IFRS, teleconferinţe/întâlniri cu analiştii şi investitorii atunci când sunt publicate rezultatele trimestriale.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare