Ziarul electronic al arădenilor

Burleanu: „Situaţia financiară din fotbalul românesc este îngrijorătoare“

minge-de-fotbalPreşedintele Federaţiei Române de fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că este situaţia financiară în care se află cluburile din ţara noastră este una îngrijorătoare, iar o soluţie pe termen scurt ar fi schimbarea manualului de licenţiere.

„Este o situaţie care îngrijorează şi care nu ajută dezvoltarea fotbalului românesc. Trebuie să adoptăm soluţii pe termen scurt, mediu şi lung. Pe termen scurt soluţia este în modificarea manualului de licenţiere, nu se mai retrogradează şi introducem conceptul de fair-play financiar. Astfel, toate cluburile care vor intra în insolvenţă vor fi depunctate. Au existat voci care au solicitat retrogradarea. Dar să ne gândim, ce se întâmpla dacă puneam retrogradarea în manualul de licenţiere? Câte echipe mai erau în prima ligă? Tot ce ne dorim este ca angajaţii să primească banii la timp“, a declarat Răzvan Burleanu.

Nu mai puţin de şase formaţii din Liga 1 sunt în insolvenţă, Petrolul Ploieşti, Dinamo Bucureşti, Universitatea Cluj, Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi şi CFR Cluj.

Burleanu a precizat că Steaua nu riscă să aibă probleme în cupele europene, din cauza litigiului legat de emblemă:

„Dreptul de participare nu se amestecă cu palmaresul sau cu sigla. După cum avem motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cele două lucruri sunt pe alocuri legate, marca de palmares. Dar acest fapt, repet nu afectează dreptul de participare nici la nivel naţional, nici la nivel continental“.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.