Bulion aromat cu ardei

Publicat de actualitati-arad in 01 Sep, 2015 | Parerea ta

Ingrediente:

40 kg. roșii

3 kg. ardei

8 linguri sare grunjoasă

8 linguri zahăr

o linguriță piper negru măcinat

3 plicuri conservant (7 g)

Mod de preparare:

Roșiile se spală, se taie în sferturi, se elimină codița și se pun într-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumătate, se curăță de semințe, se spală și se pun alături de roșii.

Se fierb până când se înmoaie bine, se lasă să se răcească, apoi se dau printr-o sită mare. Sucul rămas se pune din nou la fiert până când se îngroașă, amestecându-l din când în când cu o lingură mare de lemn.

Spre final se adaugă sarea, zahărul, piperul și conservantul și se mai lasă să dea un clocot. Se toarnă fierbinte în sticle și se pune puțin ulei deasupra în fiecare sticlă.

Se pun capacele și se lasă să se răcească 2-3 zile acoperite, apoi se depozitează.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare