Ziarul electronic al arădenilor

Bulion aromat cu ardei

Ingrediente:

40 kg. roșii

3 kg. ardei

8 linguri sare grunjoasă

8 linguri zahăr

o linguriță piper negru măcinat

3 plicuri conservant (7 g)

Mod de preparare:

Roșiile se spală, se taie în sferturi, se elimină codița și se pun într-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumătate, se curăță de semințe, se spală și se pun alături de roșii.

Se fierb până când se înmoaie bine, se lasă să se răcească, apoi se dau printr-o sită mare. Sucul rămas se pune din nou la fiert până când se îngroașă, amestecându-l din când în când cu o lingură mare de lemn.

Spre final se adaugă sarea, zahărul, piperul și conservantul și se mai lasă să dea un clocot. Se toarnă fierbinte în sticle și se pune puțin ulei deasupra în fiecare sticlă.

Se pun capacele și se lasă să se răcească 2-3 zile acoperite, apoi se depozitează.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.