Ziarul electronic al arădenilor

Bugetul municipiului Arad, în dezbatere publică

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimăria va organiza o dezbatere publică care va avea că temă bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2015.

Conform anunțului făcut de Primărie, dezbaterea va avea loc, luni, 9 februarie, de la ora 15.00 în sala „Regele Ferdinand” din Palatul Administrativ.

„Cetăţenii sunt invitaţi să îşi exprime părerea cu privire la acest proiect. Toate recomandările formulate în cadrul dezbaterii vor fi înaintate Consiliului Local al Municipiului Arad“, se menționează în anunțul Primăriei.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2015 este afişat la transparenţă decizională până în 12 februarie.

Conform proiectului, bugetul general al municipiului Arad pentru acest an este 572.170.000 lei.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus recent că bugetul general de venituri și cheltuieli al municipiului pentru anul 2015 este „un buget al tranziției“.

Primarul a spus că, în acest an, „bugetul nu are nimic spectaculos” şi i-a criticat pe parlamentari, pentru că nu au reuşit să atragă sume de la Guvern pentru investiţiile din municipiu.

„La stabilirea cheltuielilor bugetare s-a avut în vedere asigurarea cu prioritate a fondurilor necesare pentru continuarea lucrărilor de investiţii începute, inclusiv a cofinanţării din bugetul local a fondurilor atrase din împrumuturi BERD, precum şi finanţarea iniţială a investiţiilor din fonduri FEN post aderare. S-a urmărit alocarea la un nivel strict necesar a cheltuielilor de fincţionare în vederea funcţionării instituţiilor de învăţământ, cultură, asistenţă socială, cheltuielilor privind întreţinerea oraşului, subvenţionarea energiei termice şi transportului în comun“, se menționează în proiectul de hotărâre privind bugetul general de venituri și cheltuieli al municipiului Arad.

Proiectul de hotărâre poate fi studiat la Serviciul Relaţii cu Publicul – camera 5 (Palatul Cenad-demisol) şi pe site-ul Primăriei Municipiului Arad la adresa www.primariaarad.ro (secțiunea Activități Normative-Proiecte de Hotărâri).

CITITI SI: Ce buget va avea municipiul Arad în 2015

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.