Bugetul Aradului pentru 2013, afișat la transparență

Publicat de actualitati-arad in 10 Mar, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAProiectul Bugetului general de venituri și cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2013 a fost afișat la transparență, iar cei interesaţi pot face recomandări privind aceste documente.

Conform proiectului, Bugetul general al municipiului Arad pentru acest an este în sumă de 489.286.000 lei la venituri și 545.537.000 lei la cheltuieli.

„Propunerea de buget ține seama și de condițiile actuale generale și locale, precum și de legislația în vigoare privind reducerea unor cheltuieli bugetare“, se menționează în proiectul de hotărâre privind Bugetul general de venituri și cheltuieli al municipiului Arad.

În proiectul de buget se mai precizează că veniturile proprii, în sumă de 257.962.000 lei, reprezintă 58,69% din bugetul total și se compun din venituri fiscale, venituri nefiscale, cote defalcate din impozitul pe venit și taxe speciale.

„La stabilirea cheltuielilor bugetare s-a avut în vedere asigurarea cu prioritate a fondurilor necesare pentru continuarea lucrărilor de investiţii începute în perioadele anterioare, inclusiv a cofinanţării din bugetul local a fondurilor atrase din împrumuturi precum şi finanţarea iniţială a investiţiilor din fonduri structurale. În aceste condiţii s-a urmărit alocarea la un nivel strict necesar a cheltuielilor de funcţionare pentru ordonatorii de credite ai bugetului local în vederea asigurării funcţionării instituţiilor de învăţământ, cultură, asistenţă socială, cheltuieli privind întreţinerea oraşului, subvenţionarea transportului în comun cu tramvaiele, etc“, se mai arată în proiectul de buget.

La capitolul cheltuieli publice pentru acest an, Primăria a alocat 5.070.000 lei pentru plata ratelor împrumuturilor contractate până în prezent de la BERD, BIRD și Dexia.

De asemenea, pentru cheltuielile aferente întreținerii orașului a fost alocată suma de 56.815.000 lei.

Pentru transportul în comun au fost prevăzute subvenții în valoare de 8.000.000 de lei, în timp ce la capitolul asistență socială cheltuielile estimate sunt de 8.280.000 de lei.

Municipalitatea a mai alocat în buget 1.110.000 de lei pentru bursele elevilor, 100.000 de lei pentru susținerea cultelor și 1.110.000 de lei pentru despăgubiri civile.

Proiectul privind Bugetul general de venituri și cheltuieli al municipiului Arad a fost afișat la transparență, iar până la data de 22 martie, la registratura Primăriei Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 11 martie, între orele 8.00-18.00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.

Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare