Ziarul electronic al arădenilor

Bronz pentru Vados la Cupa României la șah pe echipe

La Alba Iulia a avut loc zilele trecute o nouă ediție a Cupei României la șah pe echipe, practic a doua competiție ca valoare după Superliga Națională.

Au participat 18 echipe la masculin, Aradul fiind reprezentat de clubul de șah Vados (participant cu 2 echipe) și de CSU Arad.

Cu o echipă întărită față de sezonul trecut cu maestrul internațional Adrian Petrișor si cu juniorul David Alexandru, Șah Club Vados Arad pornea totuși la start cu șansa a 5-a, după super puterile AEM Timișoara, CSM Baia Mare, Medicina Timișoara (toate cu multi mari maeștri în componență) și Politehnica Iași.

Deși arădenii nu au mari maeștri în echipă, au avut o evoluție remarcabilă, fiind considerați în mod unanim surpriza competiției.

Deși au pierdut la primele două clasate, CSM Baia Mare și AEM Timișoara, jucătorii de la Vados au reușit să câștige meciul cu Medicina Timișoara (campioana națională în 2014 si 2015) si cu un egal în fața celor de la Politehnica Iași au terminat turneul pe poziția a 3-a cu 11 puncte (6 victorii, 1 egal si 2 infrângeri), la egalitate cu Medicina Timișoara dar înaintea acestora datorită victoriei din meciul direct.

Trofeul a fost câștigat pentru a 5-a oară consecutiv de CSM Baia Mare (care a făcut senzație aliniindu-l la masa 1 pe marele maestru Alexey Shirov, fost nr. 2 mondial), medaliile de argint revenind celor de la AEM Timișoara (cu 3 jucători din naționala României la start).

Componenții echipei Vados care au adus aceste medalii de bronz au fost, în ordinea meselor la care au evoluat: IM Adrian Petrișor, IM Dan Bogdan, IM Tamas Balla și David Alexandru (cu normă de maestru internațional și un loc 6 la naționalele individuale de seniori de acum o lună).

E un rezultat greu repetabil în viitor având în vedere forța (inclusiv financiară) celor mai bune echipe din țară

Clubul Vados a mai prezentat la start și o formație secundă alcătuită de unii din cei mai buni copii ai clubului – Alex Balaban (12 ani), Victor Magold (13 ani) și Filip Magold (8 ani) impreună cu antrenorul Ladislau Kelly. Și ei au avut o evoluție foarte bună, terminând competiția pe un onorant loc 9, înaintea multor echipe cu jucători adulți.

CSU Arad a terminat turneul pe poziția a 8-a în componența IM Ervin Mozes, Vlad Zubcu, Nicolae Mircov și Rusalim Ardelean.

În competiția feminină au participat 4 echipe, printre care și CSU Arad, care a ocupat un excelent loc 3 în componența Roxana Adoamnei, Radu Eudochia și Diana Tuduran. Titlul la feminin a fost cucerit de Politehnica Iași, argintul revenind jucătoarelor de la CSM București

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Șah Club Vados Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.