Breșă de securitate gravă la Facebook. Milioane de utilizatori au fost afectați

Publicat de actualitati-arad in 22 Jun, 2013 | Parerea ta

facebookReprezentanții Facebook au recunoscut, vineri, că o eroare a site-ului a permis ca datele personale ale unor utilizatori să ajungă pe mâna unor persoane necunoscute.

Aceştia au recunoscut că o eroare de configurare a modului în care stochează numerele de telefon și adresele de mail ale utilizatorilor a făcut ca aceste informații personale să fi putut ajunge pe mâinile unor persoane necunoscute, scrie readwrite.com, citat de realitatea.net.

Site-ul de socializare susține că șase milioane de persoane ar fi putut fi afectate de această breșă de securitate. Toate persoanele potențial afectate au fost anunțate pe email de această problemă. Iată mailul pe care l-au primit din partea Facebook:

“Intimitatea ta este foarte importantă pentru toți cei care lucrează la Facebook și suntem dedicați în întregime protejării informațiilor tale personale. De curând, am descoperit însă o eroare tehnică a făcut ca numărul tău de telefon și adresa ta de mail să fie accesibile altor persoane. Eroarea a fost oarecum limitată și probabil a făcut ca doar persoanele pe care le cunoști deja în afara de rețelei de socializare Facebook să aibă acces la adresa ta de email și la numărul de telefon. Acestea fiind zise, vrem să te informăm că am luat această eroare foarte în serios.

Eroarea este una destul de tehnică, însă vrem să-ți explicăm cum s-a produs. Când oamenii își încarcă listele de contacte sau cele de adrese pe Facebook, încercăm să asociem aceste date cu datele altor persoane de pe Facebook, pentru a face recomandări de împrietenire. Din cauza erorii,adresele de email și numerele de telefon folosite pentru recomandările de împrietenire au fost stocate și pe conturile lor pe Facebook. Drept urmare, dacă unele persoane și-au descărcat arhivele conturilor de Faceook pe calculator, aceastea ar fi putut conține și numărul tău de telefon și adresa de email”, au transmis reprezentanţii Facebook.

Facebook și-a cerut scuze pentru situația creată și a dat asigurări că a corectat eroarea.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare