Ziarul electronic al arădenilor

Brânză topită

Ingrediente:

500 gr. brânză de vaci proaspătă

o linguriță bicarbonat de sodiu

un vârf de cuțit sare

100 gr. unt (margarină)

o ceașcă mică de ceai de chimen

Mod de preparare:

Se sfaramă brânza bine și se amestecă cu sarea și bicarbonatul. Se lasă o oră ca să dospească puțin până începe să crească în volum. Între timp se face ceaiul de chimen.

Untul se pune într-o crăticioară la foc mic, iar când e topit se adaugă brânza, amestecând bine cu telul de mămăligă să nu se prindă de fundul cratiței.

Compoziția va deveni fluidă și elastica. Se adaugă ceaiul de chimen și se amestecă.

Se pune într-un recipient și se dă puțin la frigider să se întărească.

În loc de ceai se poate adăuga mărar sau smântână.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.