Ziarul electronic al arădenilor

Boghicevici: „Componenta socială trebuie să fie bine structurată la nivel judeţean”

IMG_4968Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a organizat o întâlnire cu factori importanţi la nivelul judeţului Arad pentru a identifica comunităţile izolate de pe raza fiecărei unităţi administrativ-teritoriale precum şi cele vulnerabile din punct de vedere al asistenţei sociale, medicale şi al intervenţiei în caz de urgenţă pentru întocmirea unui plan de acţiuni şi găsirea unor soluţii în momente de criză sau ori de câte ori este necesar.

Claudia Boghicevici consideră că este important ca şi componenta socială să fie bine structurată la nivelul comunităţilor locale, implicit la nivel judeţean.

„Ne dorim crearea unei structuri de voluntariat la nivelul judeţului cu o coordonare profesionistă, pentru a găsi soluţii viabile pentru aceste comunităţi vulnerabile. Voluntariatul, mai ales în acest domeniu sensibil, implică responsabilităţi, asumarea unor acţiuni în funcţie de necesităţile persoanelor sau comunităţilor vulnerabile.

Dorim cristalizarea acestei structuri la nivel judeţean, urmând să identificăm şi resursele financiare necesare”, a afirmat Claudia Boghicevici, vicepreşedintă a Consiliului Judeţean Arad. Acest proiect a fost deja demarat, prin solicitarea unei evidenţe exacte la nivelul fiecărei primării, pentru întocmirea unei baze de date complete cu persoanele şi comunităţile izolate sau vulnerabile.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Direcţia Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Crucii Roşii Arad, Arhiepiscopiei Aradului, cât şi Direcţiei Administraţie Publică din cadrul Consiliului Judeţean.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliului Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.